Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zvrátený kanibal, ktorý brutálne zmasakroval telo študentky, šokoval svojím vyhlásením: To si robí srandu?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

FRANCÚZSKO - Zvrátený kanibalský vrah zavraždil svoju obeť, sexuálne ju zneužil a následne naporcoval do chladničky. Zločin Isseia Sagawaho otriasol celým svetom. O to viac verejnosť šokovali jeho slová týkajúce sa jeho ohavného besnenia.

Issei Sagawa zavraždil svoju spolužiačku Renée Harteveltovú v júni 1981 po tom, ako ju pozval na večeru do svojho parížskeho bytu. Strelil ju do krku, keď sedela a čítala poéziu, pričom neskôr prokurátorom povedal, že takmer omdlel pri šoku z toho, že ju videl mŕtvu. Svoj zvrátený plán však aj tak uskutočnil a v priebehu troch alebo štyroch dní zjedol časti tela 25-ročnej ženy. Sagawa sa tiež priznal, že zjedol len zadok a pravé líce svojej obete, pretože ľavé je bližšie k srdcu a on sa bojí krvi. Pre portál Vice povedal: „Potom som ju vyzliekol. V hlave som mal všetko naplánované, vrátane toho, na ktorej časti jej tela začnem hodovať.“

Sagawa povedal, že zadok mladej ženy bol prekvapivo pevný a on sa do neho snažil zahryznúť. Ani malý nôž na ovocie nestačil na odrezanie kúskov a tak zašiel na miestny trh a kúpil si steakový nôž. Prekvapilo ho, keď našiel vrstvu tuku hneď pod Renéeinou kožou, pretože očakával, že uvidí červené mäso. Niektoré kúsky si dal do chladničky, aby ich mohol zjesť neskôr. Vrah si pri zabíjaní ženy urobil niekoľko fotografií a nakreslil aj sériu komiksových náčrtov, ktoré ukazujú, ako rozštvrtil jej telo.

Zvrátený kanibal, ktorý brutálne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Pri neskoršom výsluchu francúzskou políciou sa Sagawa priznal, že prehltol celý jej klitoris. Vysvetlil to tým, že v čase smrti mala menštruáciu a nepáčil sa mu zápach krvi. Sagawa bol zatknutý štyri dni po vražde, keď sa pokúšal vyhodiť kufor s časťami tela v parku neďaleko svojho bytu. Jeho bohatá rodina si najala právnika, ktorému sa podarilo presvedčiť súd, že Sagawa je nepríčetný. Bol umiestnený vo francúzskom ústave pre duševne chorých až do roku 1983, keď ho poslali späť do Japonska. Tam ho zavreli do ďalšieho psychiatrického ústavu a následne ho psychológovia vyhlásili za úplne zdravého.

V roku 1986 vyšiel z tohto zariadenia ako slobodný človek a žil ako zvrátená celebrita - objavoval sa ako "kanibal" v soft core pornofilmoch a dokonca istý čas pracoval aj ako kritik jedla. Sawaga sa na svoj život sťažoval. Hovoril, že bolo hrozné žiť a byť známy ako vrah a kanibal. Zomrel v tokijskej nemocnici 24. novembra 2022 vo veku 73 rokov.

Viac o téme: VrahKanibalIssei Sagawa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu