Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Poznajú identitu Zodiac Killera: FBI fatálne zlyhalo, na verejnosť sa dostali ŠOKUJÚCE skutočnosti!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Eric Risberg)

KALIFORNIA – Členovia neziskovej organizácie tvrdia, že odhalili identitu obávaného sériového vraha Zodiac Killera. Podľa ich slov FBI ignorovala dôležitú stopu. Podozrivý muž však v roku 2018 umrel. Členovia skupiny preto vyzývajú na preskúmanie vyšetrovacích postupov.

Dobrovoľnícka skupina, ktorá vyšetruje nevyriešené prípady, verí, že identifikovala notoricky známeho Zodiac Killera a ostro zaútočila na FBI. Podľa slov predstaviteľov skupiny úrad neurobil dosť na to, aby vyšetril zjavnú stopu. Nezisková organizácia Case Breakers vedená investigatívnym novinárom Thomasom Colbertom tvrdí, že s vraždami spájala veterána Garyho Francisa Posteho. Agent FBI im údajne povedal, že Posteho podozierajú už od roku 2016. „Ten zločinec je od roku 2016 tajne vedený v počítačoch centrály ako ‚podozrivý‘ Zodiac Killer – s jeho ‚čiastočnou DNA‘ bezpečne zaistenou vo federálnom laboratóriu v Quantico vo Virgínii,“ uviedli členovia Case Breakers v tlačovej správe.

 

Team of specialists release picture of man they ID’ed as one of America’s most infamous serial killers.

Posted by Fox News on Wednesday, October 6, 2021

Skupina, ktorú tvorí asi 40 nezávislých detektívov, oznámila, že Poste pred svojou smrťou v roku 2018 rozdal zbrane a náboje, čo by napokon mohlo viesť k skutočnej identite vraha. Daroval veci svojim obľúbeným miestnym obyvateľom, aj keď nie je jasné, či tak urobil v nádeji, že zanechá stopu, ktorá by viedla k tomu, že ho muži zákona posmrtne prehlásia za obávaného Zodiac Killera.

Tím uviedol, že FBI má vo svojej databáze čiastočnú vzorku Posteho DNA, no pri vyšetrovaní sériového vraha zodpovedného za päť potvrdených vrážd koncom šesťdesiatych rokov ju nepoužili. Predstavitelia FBI sa bránia a tvrdia, že prípad Zodiac Killer síce nevyriešili, no od októbra 2021 zostáva opäť otvorený. Členovia Case Breakers tiež uviedli, že zozbierali vlastnú vzorku Posteho DNA, a chcú, aby ju agentúra otestovala na základe dôkazov získaných pri šiestej vražde – zabití Cheri Jo Batesovej v roku 1966 – o ktorej sa domnievajú, že je za ňu zodpovedný práve tento sériový vrah. Úradníci činní v trestnom konaní však spochybnili, že Batesová bola obeťou Zodiac Killera.

Poznajú identitu Zodiac Killera:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/San Francisco Chronicle)

Colbert zabalil zásielku do krabice a poslal ju členom tímu, aby vzorky vyšetrili v laboratóriách v troch rôznych štátoch. Pevne verí, že sa im o viac ako päť desaťročí neskôr podarilo identifikovať Zodiac Killera. „Moji chlapci z FBI hovoria, že je to nevyvrátiteľné. Našli sme zhodu,“ povedal Colbert pre Fox News v roku 2021. „Máme aj šesť ľudí, ktorým sa priznal, že bol Zodiac Killer. Traja z nich to uviedli v čestných súdnych vyhláseniach,“ dodal Colbert. Tím vyšetrovateľov tiež použil fotografické dôkazy na porovnanie výraznej jazvy Zodiac Killera a Posteho. Case Breakers sa opierali aj o výpovede ľudí, ktorí Posteho poznali, vrátane suseda, ktorého údajný sériový vrah a jeho manželka v detstve opatrovali.

Doposiaľ členovia FBI nepotvrdili identitu Zodiac Killera. Predstavitelia neziskovej organizácie Case Breakers však požadujú preskúmanie postupu miestnych aj federálnych orgánov činných v trestnom konaní. Domnievajú sa, že vyšetrovanie neprebiehalo správne, kvôli čomu mnohé rodiny doposiaľ netušia, čo je s ich dávno nezvestnými blízkymi, informuje Fox News.

Viac o téme: Sériový vrahZodiac Killer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu