Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Farmaceutka odhalila najúčinnejší liek na opicu: Tí, ktorí ho skúsili, nedajú naň dopustiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LOS ANGELES - Sezóna večierkov je v plnom prúde, no nič nepokazí sviatočnú náladu rýchlejšie, ako dlhotrvajúci a bolestivý poalkoholický stav, ľudovo známy ako opica. Istá farmaceutka sa na TikToku podelila o liek na ňu, pričom prisahá, že je stopercentne účinný. Tí, ktorí ho otestovali, súhlasia.

Ari, farmaceuntka z Los Angeles, prezradila, že na opicu užíva komplex vitamínu B, horčík a kyselinu listovú spolu s elektrolytovým nápojom. Tvrdí, že je to najúčinnejší spôsob, ako poraziť ťažké rána, uvádza New York Post. Jej tip sa stal rýchlo virálnym, pričom mnoho následných videí hovorí o ich úspechu. Odborníčka na klinickú výživu Sally O'Neilová, povedala, že tento "hack" síce nevyskúšala, ale vysvetlila, prečo môže fungovať. 

"B vitamíny sú základné enzýmy, ktoré sa používajú v procese premeny sacharidov a alkoholu na energiu. Užívanie väčšieho množstva vitamínov B teda môže pomôcť telu pri účinnom odbúravaní alkoholu. Elektrolyty v liečbe (sodík, draslík, horčík a vápnik) môžu zlepšiť symptómy tam, kde je prítomný nedostatok, ale nezdá sa, že by existoval dôkaz o tom, že by jediné pitie alkoholu spôsobilo elektrolytové deficity alebo nerovnováhu, za predpokladu, že nedošlo k vracaniu alebo hnačke," vysvetlila. 

Odborníčka dodala, že pred použitím doplnkov je vhodné aspoň hodinu sa vyhýbať kofeínu, ktorý môže brániť ich efektívnej absorpcii. Apeluje tiež naich kvalitu. "Nie všetky 'komplexy vitamínu B' obsahujú rovnaké vitamíny B alebo pomery," povedala. "B1 (tiamín), B2 (riboflavín), kyselina listová, B6 a B12, všetky hrajú hlavnú úlohu vo fungovaní mozgu a nervového systému a v tomto prípade by mohli byť prospešné."

Viac o téme: AlkoholOpicaVečierokVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu