Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Šokujúce ZÁBERY z najväčšieho letiska v Anglicku: To je vtip? Pohoršuje sa cestujúci

Letisko Heathrow v čase pandémie koronavírusu Zobraziť galériu (2)
Letisko Heathrow v čase pandémie koronavírusu (Zdroj: Twitter/Jon Noble)

HEATHROW - Cestujúci boli šokovaní zjavným ignorovaním sociálneho dištancu na najväčšom letisku vo Veľkej Británii. Tvrdia, že kompetentní vyvinuli nulové úsilie na dodržanie opatrení. Jeden z cestujúcich nahral na video, čo presne sa na letisku Heathrow dialo. Hovorca letiska sa k situácii stále nevyjadril.

Zábery z 19. júla zobrazujú dlhé rady cestujúcich, ktorí tlačia batožinové vozíky, pričom do seba doslova narážajú. Cestujúci, ktorý zaznamenal scénu na rušnom termináli na letisku Heathrow, to označil za "chaos". „Myslím si, že je to len vtip, nie?“ počuť cestujúceho vo videu.

Majiteľ baru šokoval svojským opatrením proti koronavírusu: VIDEO Takto odrádza pijanov

Hoci sa zdá, že všetci cestujúci nosia rúška v súlade s vládnymi predpismi, zamestnanci letiska na žiadnu bezpečnosť nedbajú. „V termináli dva nie je žiadna možnosť odstupu. Sú tu dlhé fronty, v ktorých ľudia doslova narážajú jeden do druhého, nie je tu žiadny systém ani zamestnanci, ktorí by to korigovali,“ zdôveril sa autor videa.

Niektorí cestujúci tiež uviedli, že podobný chaos na letisku nastal už pred asi dvomi týždňami. Briti totiž konečne mohli vycestovať z krajiny do 73 štátov bez nutnosti stráviť týždeň v karanténe po návrate.

Novinár F1 Jon Noble v pondelok zdieľal fotografie na Twitteri. „Vyzerá to tak, že letisko Heathrow vynaložilo nulové úsilie na možnosť sociálneho dištancu. Aká hanba,“ pripísal Noble.

Generálny riaditeľ spoločnosti Heathrow John Holland-Kaye už predtým varoval, že opatrenia v oblasti dištancovania sú pre letecký priemysel "nemožné". Keby ich letiská dodržiavali, pravidelne by sa vytvárali neuveriteľne dlhé fronty ľudí čakajúcich na nástup do lietadla.

Ďalší z cestujúcich napriek znepokojivým záberom uviedli, že sa na letisku cítili "veľmi bezpečne". Dodali, že po celom letisku sú rozmiestnené stojany s dezinfekciou. Jeden z nich dokonca uverejnil záber, na ktorom je vidieť, že zamestnanci sa postarali o tom, aby ľudia nesedeli príliš blízko seba.

Britský Úrad pre zahraničné veci tiež aktualizoval svoje usmernenia, ktoré predtým odrádzali od všetkých nevyhnutných medzinárodných ciest. Podľa správ však anglickí dovolenkári, ktorí cestujú do Španielska, jednej z krajín uvedených na "zelenom zozname", sa už čoskoro budú musieť po návrate zo zahraničia izolovať.

Letisko Heathrow sa k prípadu zatiaľ nevyjadrilo.

Viac o téme: NákazaLetiskoCestujúciVeľká BritániaCovid-19OpatreniaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu