Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Žiačky sa hanbia chodiť v škole na záchod: Keď uvidíte prečo, nebudete veriť vlastným očiam

Cirkevná škola odkryla dievčenské toalety, aby zastavila šikanu
Cirkevná škola odkryla dievčenské toalety, aby zastavila šikanu (Zdroj: Thinkcstock.com)

WALLASEY - Anglická cirkevná škola čelí ostrej kritike rodičov. Riaditeľ prikázal, aby odstránili stenu na dievčenských toaletách. Rodičia sa búria. To však nebolo všetko, škola na záchody navyše nainštalovala aj bezpečnostnú kameru. Žiačky sa tam teraz hanbia chodiť. Nielenže ich pri tom vidí celé vedenie, ale sú na očiach aj spolužiakom na chodbe.

Cirkevná škola St Mary's College v anglickom meste Wallasey sa rozhodla zakročiť proti šikane, ktorá na škole úradovala čoraz častejšie. Škola ku kontroverznému rozhodnutiu viedlo aj to, že mnoho žiačok chodilo na záchody fajčiť. Pedagógovia častokrát z dievčenských záchodov cítili cigaretový dym a vedeli aj o problémoch so šikanovaním. Vedenie sa nakoniec rozhodlo pre radikálny zákrok. Škola dala zbúrať stenu, ktorá kryla študentky pri výkone potreby. Vznikol tak otvorený priestor, kde pomocou kamerového systému učitelia vidia, čo sa na toaletách odohráva.

VIDEO, ktoré dojalo celý svet: Utrápeného školáka šikanujú zákerní spolužiaci 

Rodičia žiačok sa búria. Tvrdia, že škola vyučuje dievčatá vo veku od 11 do 19 rokov, čo je podľa nich vek, kedy potrebujú súkromie. Avšak cirkevná škola ich sťažnosti neberie do úvahy, pretože nová úprava záchodov výrazne znížila napätie. Žiačky prestali fajčiť a obmedzila sa aj miera šikany.

Rodičom toto tvrdenie nestačí ako dostatočný argument. Podľa nich škola porušila morálne predpisy. Okrem toho, že intimity ich dcér vidí celé vedenie školy na kamere, žiačky pri potrebe naživo vidí aj celá školská chodba s učebňou. Preto sa rozhodli protestovať. Svojim dcéram zakázali chodiť do školy.  

Viac o téme: ŠikanaZáchody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu