Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chlapec (10) stratil obľúbenú hračku: Neuveriteľný príbeh, o dva mesiace ju dostal späť

William Etherton
William Etherton (Zdroj: profimedia.sk)

BERLÍN - Desaťročný William Etherton z anglického mesta Hull stratil pred štyrmi mesiacmi videokameru. V duchu sa s ňou hneď rozlúčil, pretože ju spláchlo more. Dnes svoj aparát ale dostal späť. Vrátil mu ho obyvateľ malého ostrova Süderoog, ležiaceho pri nemeckom pobreží, ktorý neveľký prístroj našiel na brehu, informovala agentúra DPA.

Kameru Williamovi vlny odniesli 1. septembra v Thornwickom zálive v grófstve Yorkshire na východnom pobreží Anglicka. Prístroj potom plával Severným morom viac ako dva mesiace, než ho vlny opäť vyniesli na breh - v Nemecku na ostrove Süderoog.

Tam kameru 2. novembra našiel Roland Spreer. Vďaka vodotesnému obalu bola stále funkčná a časť dobrodružnej plavby podľa DPA dokonca sama zdokumentovala ako video. Spreerov syn Holger potom film umiestnil na facebook so zámerom nájsť majiteľa.

Chlapec (10) stratil obľúbenú
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Z videa sa postupne stal virálny hit, o ktorom informovali médiá. Správy o nájdenej videokamere nakoniec upútali pozornosť Williamova otca, vďaka čomu sa dnes prístroj mohol vrátiť do chlapcových rúk.

Viac o téme: VideokameraNemeckoWilliam EthertonHull
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu