Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Strašný pohľad na dieťa: Ochorenie urobilo z chlapčeka (2) mimozemšťana

Jailian potrebuje pomoc Zobraziť galériu (2)
Jailian potrebuje pomoc (Zdroj: profimedia.sk)

DILLÍ - Srdcervúce zábery odhaľujú strašidelné ochorenie dvojročného chlapčeka, ktorého rodičia sú takí chudobní, že si nemôžu dovoliť lekársku starostlivosť. Kvôli vypúleným a zapáleným očkám trpí Jailian Kaipeng neustálymi bolesťami a hrozí, že úplne stratí zrak. Navyše jeho otec teraz prišiel o prácu, a tým aj o to málo, čím mohol rodine a svojmu dieťatku pomôcť.

FOTO Narodilo sa bábätko, ktoré vôbec nevyzerá ako človek: Otec neveril vlastným očiam

Jailian sa narodil ako zdravé dieťa, no keď mal len dva mesiace, začali mu oči opúchať. Ochorenie ich vysunulo dopredu tak, že už nemôže zavrieť ani viečka. Matka Chengmaite (25) z odľahlej dediny na severovýchode Indie pre Cover Asia Press povedala, že všetci miestni lekári ich posielajú s chlapcom do veľkých nemocníc, ale tie sú pre nich cenovo nedostupné.

"Ľudia sa na neho pozerajú a sú šokovaní jeho stavom, ktorý mi trhá srdce. Všetko, čo môžeme, je čakať, že sa stane zázrak. Zúfalo potrebujeme pomoc," prosí mladá žena. Otec Neirbanglal Kaipeng vysvetlil, že miestni lekári boli z chlapcovho ochorenia zmätení. Dali mu nejaké lieky a poslali ich domov, ale všetko sa iba zhoršilo.

FOTO Strašný pohľad na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Existuje podozrenie, že Jailian môže mať orbitálny pseudotumor alebo typ rakoviny očí nazývaný retinoblastóm. Bez konzultácie s odborníkmi a bez testov si však nikto nemôže byť touto diagnózou istý.

Neirbanglal zo zúfalstva predával časť svojej pôdy a aj rodinnú kravu na zaplatenie ďalších konzultačných poplatkov, cestovných výdavkov a liekov, ale nič nepomohlo. Teraz prišli aj o strechu nad hlavou. Spolu s ich ďalšími dvomi deťmi sa museli presťahovať k manželkiným rodičom.

"Nemáme také vedomosti a ani nevieme, ako najlepšie mu pomôcť. Nemali sme peniaze, aby sme ho vzali do nemocníc do mesta. Len sme márnili čas, sedeli a dívali sa na neho celý deň a plakali," vysvetlil nešťastný otec.

Viac o téme: OčiOchorenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu