Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Je krásny, no má jednu výraznú odlišnosť: Vystrašení ľudia považujú chlapca (5) za diabla

Tajbir Akhtar Zobraziť galériu (2)
Tajbir Akhtar (Zdroj: profimedia.sk)

BANGLADÉŠ - Päťročný chlapec je považovaný za "diabla" kvôli ruke, ktorú má väčšiu ako vlastnú hlavu. Tajbir Akhtar z Bangladéša sa vyhýba dedinčanom, ktorí dokonca požiadali jeho matku Parvin, aby im zmizol z očí. Kvôli ochoreniu a neporozumeniu ľudí je nútený žiť ako samotár. Nechodí do školy a nemá žiadnych priateľov.

FOTO Strašný pohľad na dieťa: Ochorenie urobilo z chlapčeka (2) mimozemšťana

"Ľudia sa boja neobvyklého rozmeru jeho rúk. Hovoria, že moje dieťa straší ich deti. Volajú ho diabol. Je bolestivé vidieť, ako moje dieťa šikanujú," povedala matka pre miestne médiá.

Obrovská ruka chlapcovi bráni pri udržiavaní rovnováhy, naráža pri chôdzi aj pri behu. "Celé dni plače a chce odpoveď. Je zvedavý, prečo práve jeho ruka je väčšia ako u ostatných detí v susedstve," trápi sa matka, ktorá sa snaží svojmu synovi dať nádej, že jedného dňa bude všetko v poriadku a on si nájde kamarátov.

Je krásny, no má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Chcem, aby moje dieťa žilo normálne detstvo, ale čo môžeme robiť? Nemáme prostriedky na to, aby sme mu poskytli lekársku starostlivosť," zúfa si Parvin.

Tajbir sa narodil ako vymodlené dieťa jeho matky a otca Toufiqula. Rodičovské šťastie však o pár mesiacov po pôrode vybledlo, keď si všimli prvé známky zriedkavého ochorenia. "Boli sme požehnaní dievčaťom a chceli sme syna. Keď sa narodil, mysleli sme si, že naše modlitby boli vypočuté, ale do troch mesiacov mu začala opúchať ruka," prezradil robotník, ktorého výplata činí cca 34 eur na mesiac.

Chlapcova horná končatina rástla stále viac a viac a postupne menila tvar. Manželia navštívili množstvo miestnych lekárov, ale nemôžu si dovoliť drahé operácie, ktoré by ich synovi pomohli. Jeho otec učinil zúfalý pokus o zarobenie peňazí a odišiel pracovať do Malajzie, ale ani tak si nemohli dovoliť liečbu pre Tajbira a pred tromi mesiacmi sa vrátil domov.

Všetky peniaze rodina minula za zdravotnú starostlivosť a pomaly nemá, čo do úst. Zúfalým rodičom môžu pomôcť už len dobrí ľudia.

Viac o téme: RukaDiabolSloní mužTajbir Akhtar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu