Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dievčatko (7) zomiera na zákerné ochorenie: Zostala mu už iba polovica tváre

Rodičia chcú, aby ich dcérke nič nechýbalo Zobraziť galériu (4)
Rodičia chcú, aby ich dcérke nič nechýbalo (Zdroj: GoFundMe, FB)

ZIMBABWE - Srdcervúce fotografie odhaľujú utrpenie iba sedemročného dievčatka, ktoré má polovicu tváre rozožratú smrteľnou rakovinou kože. Natashe Matimbe zo Zimbabwe prorokovali lekári minulý rok už iba pár mesiacov života, no ona stále bojuje s nevyliečiteľným genetický ochorením, ktorého jej pri kontakte so slnečným svetlom alebo UV lúčmi spôsobuje popáleniny. Xerodermou pigmentosum je pritom postihnutých iba 2000 ľudí na celom svete.

FOTO Strašný pohľad na dieťa: Ochorenie urobilo z chlapčeka (2) mimozemšťana

Lekári už viac nedokážu malej pacientke pomôcť a jej matke Winnet Bandamovej povedali, že si ju má vziať z nemocnice domov. Paliatívna starostlivosť o dieťa je však veľmi drahá a rodina nemá na ňu finančné prostriedky, preto bola zriadená internetová stránka, prostredníctvom ktorej môžu ľudia prispieť na dobrú vec.

FOTOGRAFIE NIE SÚ VHODNÉ PRE ĽUDÍ S CITLIVOU POVAHOU!

Dievčatko (7) zomiera na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: GoFundMe, FB)

Natasha zápasí podľa jej matky o život už od troch mesiacov. Šanca, že by sa vyliečila, je takmer nulová. Paliatívna starostlivosť však môže aspoň zlepšiť kvalitu jej života pri zvládaní bolesti a ďalších ťažkých symptómov vážneho ochorenia.

Dievčatko (7) zomiera na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: GoFundMe, FB)

Rodina, ktorá nemá vo svojom dome v meste Norton ani elektrinu, sa snaží dcérke uľahčiť jej utrpenie, ako sa len dá. Natashin nevlastný otec, Tinashe Phiri, je nezamestnaný, ale predal svoj majetok, aby získal peniaze na zaplatenie liečebných nákladov. Medzi položky, ktoré rodina potrebuje, patrí posteľ a matrac, posteľná bielizeň, plienky, antiseptický roztok, obväzy a lieky proti bolesti, informovali tamojšie médiá.

Dievčatko (7) zomiera na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: GoFundMe, FB)

Viac o téme: Rakovina kožeXeroderma pigmentosum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu