Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Turista si išiel zaplávať do jazera, skončil v kaluži krvi: Neurobte tú istú chybu ako on

Muža zachraňujú miestni Zobraziť galériu (2)
Muža zachraňujú miestni (Zdroj: profimedia.sk)

UGANDA - Bolo strašne teplo, tak si išiel zaplávať do jazera. To sa už o pár minút neskôr ukázala ako osudná chyba. Muža totiž zacítil krokodíl, ktorý dostal hlad a odhryzol mu nohu. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre osoby s citlivou povahou.

Muž trávil dovolenku v Ugande vo východnej Afrike a pri tej príležitosti si bol zaplávať vo Viktóriinom jazere. Mal však tú obrovskú smolu, že ho zacítil krokodíl a vyštartoval po ňom. Zahryzol sa mu do ľavej nohy a pripravil o ňu turistu. 

Okamžite mu pribehli na pomoc miestni obyvatelia spolu s členom ugandskej armády, ktorý bol v tom čase nablízku. Fotografia ukazuje, ako zranený dovolenkár leží v kaluži krvi na brehu jazera a stráca vedomie. Jeho momentálny zdravotný stav nie je známy. 

Turista si išiel zaplávať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viktóriino jazero je najväčšie jazero v Afrike a zároveň najväčšie tropické jazero na svete, ktoré vteká do rieky Níl. Pomenované bolo po britskej kráľovnej Viktórii v roku 1858. Vteká do rieky Níl. Krokodíl nílsky je jedným z najnebezpečnejších druhov krokodílov, ročne má na svedomí stovky ľudských životov. 

Viac o téme: KrokodílAfrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu