Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bombastická kniha odhaľuje Hitlerove slabiny: Bol to supernarkoman závislý na množstve drog

Adolf Hitler Zobraziť galériu (2)
Adolf Hitler (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Adolf Hitler bol "super-narkoman", ktorý dokázal len ťažko fungovať bez pravidelnej injekcie kokaínu, metamfetamínov a opiátov. Uviedol to Norman Ohler vo svojej knihe “Blitzed: Drugs in the Third Reich", kde opísal vodcovu šialenú drogovú závislosť v priebehu posledného roka druhej svetovej vojny. Hitler bol podľa britského portálu The Sun fascinovaný pocitom, ktoré mu drogy poskytovali, pretože "zodpovedal dokonale jeho vlastnému obrazu veľkosti".

Príbeh vatikánskeho špióna a sprisahanie na zabitie Hitlera

Pri jednej hroznej scéne sa osobný lekár Theodor Morell snažil dostať vodcovi injekciou do žíl, ale tie boli také zničené, že doslova praskali. V Morellovom denníku sa uvádza: "Dnes som musel zrušiť injekcie, aby som dal šancu predchádzajúcim vpichom uzdraviť sa. Vnútro ľavého lakťa je dobré, vpravo má stále červené bodky (ale nie pľuzgieriky), na mieste, kde dostal injekcie."

Hoci Adolf Hitler by len ťažko vydržal svoje pracovné nasadenie a vojenské stretnutia bez drog, nebol jediný závislý Nemec. Autor knihy uvádza, že stovky nacistických vojakov a civilistov užívalo tabletky na báze pervitínu. Tento "liek" bol patentovaný v roku 1937 a rýchlo si získal priazeň verejnosti.

Armáda si objednala údajne až 35 miliónov dávok, pretože vojakom pilulky dodávali pocit sily, eufórie a dokonca vraj mohli vďaka nim fungovať týždne bez spánku.

Adolf Hitler
Zobraziť galériu (2)
Adolf Hitler  (Zdroj: profimedia.sk)

Eva Braunová, ktorá sa tesne pred samovraždou vydala za Adolfa Hitlera, sa snažila udržať s vodcom krok a brala opiáty počas ich nocí.

Niektoré správy uvádzajú, že Hitler počas posledných dní svojho života trpel Parkinsonovou chorobou, ale iní tvrdili, že príznaky boli spôsobené vysadením "lieku". "Vo svojej izolácii, všetko potešenie a energia, ktorú získaval z pozornosti jasajúcich davov, museli byť nahradené chemikáliami," poznamenal Ohler.

Viac o téme: Adolf Hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu