Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poľka (39) skoro dostala infarkt: Keď uvidela faktúru za elektrinu, omdlela

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

VARŠAVA - Tridsaťdeväťročná Poľka Agnieszka Rumak-Sobolewská skoro dostala infarkt, keď uvidela rodinný účet za elektrinu. Na papieri bola vyúčtovaná rekordne vysoká suma. Za takú šialenú sumu by si mohla kúpiť auto.

„Je nemožné, aby tri osoby spotrebovali toľko prúdu,“ myslí si Agnieszka Rumak-Sobolewská, ktorá s rodinou žije v byte s rozlohou 50 metrov štvorcových. Elektrinu rodina spotrebúva len na osvetlenie a bežné domáce spotrebiče ako práčka, sporák, chladnička a televízor, píše Fakt.pl. Za účty bola zvyknutá platiť v prieme 200 zlotých (46,5 eura).

Kike prišiel zaplatiť nezaplatiteľný nedoplatok: FOTO listu z poisťovne, s ktorým si nevie rady

O to viac jej vyrazilo dych, keď uvidela nový účet za elektrinu vo výške 42 189,37 zlotých (9 808 eur). Pani Rumak-Sobolewská uviedla, že na poslednú faktúru čakala dosť dlho. Keď však napokon prišla, pri pohľade na sumu odpadla a manžel ju musel kriesiť.

„Chceli odo mňa, aby som zaplatila toľko, koľko stojí dobré auto,“ spresnila. Posledná faktúra sa mala vzťahovať na dlhšie niekoľkomesačné obdobie, ale ani vo sne by jej nenapadla taká enormná suma.

Chyba pri meraní spotreby

Len čo sa Poľka prebrala z bezvedomia, začala faktúru dôkladne čítať. Uvedomila si, že niekto zrejme dopísal jednu číslicu navyše a pani Rumak-Sobolewská okamžite podala sťažnosť. Na odpoveď mala čakať dva týždne.

Energetická spoločnosť napokon priznala, že došlo k chybe pri meraní spotreby a čoskoro dostane reálny účet. Poľka však dodala, že bola vystavená takému silnému stresu, že takmer zomrela a nechce si prestaviť, čo by sa stalo, keby účet dostal starší človek.

Zdroj: reprofoto Fakt.pl
Zobraziť galériu (2)
Zdroj: reprofoto Fakt.pl  (Zdroj: reprofoto fakt.pl)

 

Viac o téme: ElektrinaFaktúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu