Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Študentka vysúdila od školy milión: Učiteľka ju totálne ponížila pred celou triedou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SAN DIEGO - Bývalá študentka strednej školy v San Diegu v Kalifornii vysúdila od školských úradov 1,25 milióna dolárov (cca 1,17 milióna eur) za to, že jej učiteľka nedovolila odskočiť si na toaletu, ale prinútila žiačku uľaviť si do vedra. O verdikte informovali miestne, celoštátne aj zahraničné médiá, vrátane webu britskej stanice BBC.

Študentka (21) stratila lístok na vlak: Zrazu k nej pristúpil cudzí muž a ohúril ju

Úrady najprv odmietli odškodniť študentku pôvodne požadovanou sumou 25.000 dolárov za incident, ktorý sa odohral v roku 2012. Dievča, ktoré má teraz 19 rokov, tvrdí, že učiteľka mu počas vyučovania nedovolila odskočiť si na toaletu, hoci to naliehavo potrebovalo. Ale namiesto toho mu nariadila, aby použilo v šatni susediacej s triedou vedierko a to potom vyprázdnilo do výlevky.

"Niečo také by sa nikdy nemalo stať štrnásťročnému dievčaťu, ktoré práve nastúpilo do školy!" rozhorčil sa advokát študentky Brian Watkins.

Ponižujúci príkaz učiteľky podľa žaloby vystavil študentku posmeškom a oplzlosti a privodil jej depresie. Dievča, ktoré muselo dvakrát zmeniť školu, sa pokúsilo o samovraždu. Aj po piatich rokoch stále podstupuje terapiu.

Správnym používaním toaletného papiera
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Advokátka školského odboru naopak tvrdila, že učiteľka nemala v úmysle žiačku zahanbiť, ale pokúšala sa o alternatívne riešenie, pretože sa mylne domnievala, že počas skrátenej vyučovacej hodiny, trvajúcej len 25 minút, sú podobné prestávky prísne zakázané. "Kvôli chybe v úsudku si (učiteľka) myslela, že je to dobrý nápad," vyhlásila Katheryn Martinová.

Porota však okrem odškodného prisúdila dievčaťu tiež 41.000 dolárov na úhradu liečebných nákladov. "Samozrejme sme s rozsudkom nespokojní a zvážime v najbližších týždňoch, či sa odvoláme," uviedla hovorkyňa školského úradu Shari Winetová.

Učiteľka podľa právnika nebola nijako potrestaná, kým incident nezačali vyšetrovať úrady. Tie ju potom poslali na platené voľno a do školy sa už nevrátila. Škola sa dievčaťu a jeho matke dodatočne ospravedlnila a tiež objasnila, že je povolené si odskočiť na toaletu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu