Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Študentka (21) stratila lístok na vlak: Zrazu k nej pristúpil cudzí muž a ohúril ju

Grace je Martinovi nesmierne vďačná Zobraziť galériu (2)
Grace je Martinovi nesmierne vďačná (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Grace Georginová sa rozplakala od zúfalstva, keď zistila, že stratila svoj lístok na vlak. Ako strážny anjel sa ale zrazu pri nej zjavil neznámy muž, ktorý sa ponúkol, že jej kúpi nový. Za svoj čin si vyslúžil obrovský obdiv; len málo ľudí by sa totiž v podobnej situácii zachovalo rovnako.

Dvadsaťjedenročná Grace sa 12. januára chystala nastúpiť na vlak z Londýna do Liverpoolu, no pri kontrole zistila, že nemá svoj spiatočný lístok. Zachvátilo ju čisté zúfalstvo; lístok totiž stál 159 libier (183 eur) a ona už nemala na to, aby si kúpila ďalší.

Študentka (21) stratila lístok
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Vtom k nej pristúpil jeden pán s tým, že jej lístok kúpi. Študentka farmácie mu bola za to nesmierne vďačná. Celý incident popísala na Twitteri. "Stratila som spiatočný lístok a ani napriek tomu, že som mala doklad o jeho zakúpení, mi na stanici odmietli vytlačiť náhradný. Jeden muž ma videl plakať a opýtal sa ma, čo sa deje. Vysvetlila som mu to a on sa ponúkol, že mi kúpi nový lístok. Niekoľkokrát som odmietla, pretože to bola moja vina. On ale trval na tom, tak som nakoniec privolila. Vytiahol kartu a zaplatil 159 libier za jednosmerný lístok do Liverpoolu." 

Tým záchrancom bol Martin Gallagher, ktorý pracuje ako zdravotný brat. Nesmierne pekné gesto vraj spravil preto, lebo sám má deti a chcel by, aby im tiež niekto v podobnej životnej situácii pomohol. 

"To úbohé dievča plakalo a bolo zjavne veľmi vystresované. Zamestnanci železníc boli navyše veľmi nechápaví a všetko ešte zhoršovali. Ani neviem, koľko ten lístok stál, ale zaplatil som zaň. Sám mám totiž dve dcéry a keby sa im stalo niečo podobné, prial by som si, aby im ľudia pomohli," povedal. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu