Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rita (†26) doplatila na osudové slová: Svoju smrť v Istanbule predpovedala na Facebooku

Rita Chamiová Zobraziť galériu (4)
Rita Chamiová (Zdroj: Facebook/Rita Chami)

ISTANBUL - Životný osud Rity Chamiovej dojal celý svet. Dvadsaťšesťročná žena sa stala obeťou fanatika, ktorý na Silvestra postrieľal v istanbulskom nočnom klube 39 ľudí. Predtým, ako mladá študentka zomrela v náručí svojho snúbenca, položartom predpovedala svoju smrť na Facebooku. Zarážajúce je, že naozaj zomrela pri teroristickom útoku.

Mama Rity Chamiovej z Libanonu zomrela pred štyrmi mesiacmi na rakovinu. Hoci bola Rita smutná, chcela sa ísť s priateľmi zabaviť a osláviť príchod Nového roka v jednom z tureckých nočných klubov. „Dúfajme, že sa budeme baviť. Najhorší scenár je, že zomriem pri výbuchu a budem nasledovať mamu,“ uviedla na svojom Facebooku podľa IM Lebanon. Hoci sa ju otec snažil presvedčiť, aby nikam nechodila, neposlúchla ho a išla za priateľmi.

Odhalili totožnosť útočníka z Istanbulu, stále uniká: Nové VIDEO ukazuje jeho pohyb pred útokom

Keď ozbrojený terorista v prestrojení za Santa Clausa vbehol do nočného klubu Reina, pálil na všetko živé okolo seba. Jedna z guliek smrteľne zasiahla aj Ritu, ktorá umrela v náručí svojho 26-ročného priateľa Eliasa. Obaja študovali na Americkej univerzite vedy a technológie v Libanone.

Rita (†26) doplatila na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Rita Chami)

Elias sa podľa priateľov snažil dvakrát postrelenú Ritu zachrániť, na čo napokon aj on sám doplatil. Zranenú snúbenicu nechcel v panike opustiť. Nesnažil sa z miesta utiecť, aby sa dostal do bezpečia a útočník, ktorý celkovo vypálil asi 120 rán, zastrelil aj jeho.

Rita (†26) doplatila na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Rita Chami)

K zodpovednosti za masaker sa prihlásila extrémistická organizácia Daeš, ktorá uviedla, že útok bol odvetou za vojenské operácie Turecka v severnej Sýrii. Väčšinu obetí útoku tvorili cudzinci z Blízkeho východu. Turecká vláda oznámila, že strelec, ktorý z miesta činu unikol taxíkom, bol úradmi identifikovaný, ale jeho meno Ankara nezverejnila. Početné turecké médiá priniesli zábery podozrivého vrátane selfie videa nafilmovaného na istanbulskom námestí Taksim. Provládny denník Sabah uviedol, že podozrivý je kirgizský občan narodený v roku 1988. V okolí Istanbulu, na hraničných priechodoch a letiskách bola sprísnená bezpečnosť, aby muž nemohol ujsť z Turecka.

Rita so snúbencom Eliasom
Zobraziť galériu (4)
Rita so snúbencom Eliasom  (Zdroj: Instagram/eliaswardini)

Viac o téme: PredpoveďIstanbulRita Chamiová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu