Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Umelkyňa opravila bezhlavú sochu Ježiška na FOTO: Šok a posmešky veriacich, vyzerá ako...!

Socha Ježiška s terakotovou náhradou. Zobraziť galériu (2)
Socha Ježiška s terakotovou náhradou.

SUDBURY - Oprava sochy umiestnenej pred kostolom v kanadskom Sudbury sa nepodarila tak, ako si veriaci predstavovali. Po krádeži hlavy malého Ježiška, ktorého v náručí drží Panna Mária, sa do vytvorenia dočasnej náhrady pustila miestna umelkyňa. Jej výtvor sa však nestretol s pochopením verejnosti.

Pred sudburským kostolom Sainte Anne des Pins sa zastavovali ľudia a nechápavo krútili hlavami. Dôvodom bola „opravená“ socha Ježiška. Tomu umelkyňa vytvorila dočasnú náhradu hlavy, ktorá bola už v minulosti párkrát dekapitovaná. Heather Wiseová použila na stvárnenie svojej umeleckej vízie hmotu z terakotovej hliny, tá sa však začala v daždivom počasí rozpadať.

Veriaci hovoria o zázraku: Stačila modlitba a socha Panny Mária urobila čosi nečakané

Namiesto dôstojnej detskej hlávky Spasiteľa sa okoloidúci pozerali na znetvorenú tvár, ktorá sa stala terčom posmeškov. Niektorí hlavu na sociálnych sieťach prirovnávali k postavičke Maggie Simpsonovej alebo ET-mu. Paradoxne, práve vďaka karikatúram na internete sa stratenú hlavu podarilo nájsť! Vzala ju nemenovaná žena, ktorá v tom čase bojovala s osobnými problémami a napadlo jej, že hlavu Ježiška umiestni na svoju bezhlavú sochu v záhrade. Nepomyslela si, že hlava z poškodenej sochy bude ešte niekomu chýbať.

Umelkyňa opravila bezhlavú sochu
Zobraziť galériu (2)

Keďže zlodejka hlavu dobrovoľne vrátila, správca farnosti jej tento skutok odpustil. Veľkú úľavu ale pocítila celá farnosť, pretože hlavu vytvorenú umelkyňou považovali za šokujúcu. Kňaz Gérald Lajeunesse médiám povedal, že farnosť teraz bude zbierať finančné prostriedky na opravu sochy s pôvodnou hlavou.

 

...

Viac o téme: KostolSudburyBezhlavá socha Ježiška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu