Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Majiteľka reštaurácie na VIDEU je terčom šikany: Za to, čo urobila ľuďom počas útoku v Nice

Karine Marro
Karine Marro (Zdroj: Twitter)

NICE – Majiteľka reštaurácie z promenády v Nice má od štvrtka čo vysvetľovať. Ľudia jej uštedrili množstvo nadávok a spŕšku kritiky. Ona sa však s plačom v očiach bráni, že konala v prospech svojich hostí a podľa pokynov polície. Keď ľudia zúfalo utekali pred vrahom v kamióne, ona pred nimi zabuchla dvere.

Karine Marrová je majiteľkou francúzskej reštaurácie Le Grande Balcon na francúzskej promenáde. Po hrôzostrašnom útoku Tunisana Mohameda Lahouaieja Bouhlela nedovolila ľuďom, ktorí v davoch unikali pred smrťou, ukryť sa v reštaurácii. Video, v ktorom svoje rozhodnutie obhajuje, sa vírusovo rozšírilo do celého sveta, ale nestretlo sa s pochopením.

Dievčatko doma nakreslilo zvrátený obrázok na FOTO: Detail, z ktorého najviac mrazí

Odkedy Marrová nepomohla so záchranou vydesených ľudí, okolie ju šikanuje psychicky aj fyzicky, píše Le Figaro. Dve mladé dievčatá ju na Facebooku obvinili, že ľuďom zabuchla dvere pred nosom, keď sa dnu tlačili v snahe dostať sa do bezpečia. A pridali sa ďalší, niektorí dokonca s agresívnymi vyhrážkami.

Chcú mi podpáliť reštauráciu

Majiteľka reštaurácie priznala, že je po útoku na konci so silami. „V čase útoku bola reštaurácia plná hostí a mnohí zo zákazníkov patrili medzi tých, ktorí utekali s davom,“ vysvetľuje Francúzska. Ľudia boli v panike a polícia ju údajne požiadala, aby zavrela reštauráciu a držala ľudí vo vnútri. Jeden z hostí, Angličan, podľa jej výpovede prepadol chaosu a začal byť nepríčetný, čím ešte viac vydesil hostí. Chcel totiž uniknúť preč po strechách domov.

„V prvom rade som chcela zaistiť bezpečnosť mojich zákazníkov a personálu,“ obhajuje sa majiteľka, ktorá tvrdí, že rešpektovala pokyny polície. Ľudia však na ňu zaútočili zo všetkých strán. Každé dve sekundy jej zazvoní telefón, každých desať sekúnd príde e-mail, v ktorom ju niekto kritizuje. Dokonca sa jej niekto začal vyhrážať, že jej podpáli reštauráciu. Marrová s plačom priznala, že svoje mesto miluje a do práce chodí vždy rada. Za posledné dni je však taká vyčerpaná, že nevie, ako ďalej.

...

Viac o téme: ReštauráciaTeroristický útokNiceKarine Marro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu