Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Svedectvo Slovenky, ktorá prežila peklo v Nice: Mali sme neuveriteľné šťastie

Ľudia boli bezmocní. Zobraziť galériu (3)
Ľudia boli bezmocní. (Zdroj: SITA/AP)

NICE - Podľa očitých svedkov útočil Mohamed Lahouij Bouhlel zámerne tak, aby zavraždil čo najviac ľudí. S nákladiakom do nich vrážal dlhé dva kilometre. Prečítajte si, ako masakru opísali domáci a turisti z Nice, medzi ktorými bola aj Slovenka.

„Kamión zachytil troch či štyroch ľudí, stratil nárazník... Jedna zo žien klesla na kolená, niekto z jej príbuzných bol zabitý, iba tam len tak ležal. Nebolo ani spôsobu, ako pomôcť, nebola tam záchranka, okolo neho ležali kúsky tela. Bolo to strašné“ spomínal pre AP írsky barman Robert Greene, ktorý besnenie videl zblízka.

Majiteľka reštaurácie na VIDEU je terčom šikany: Za to, čo urobila ľuďom počas útoku v Nice

Keď kamionista prefrčal plnou rýchlosťou okolo neho, postavil sa na schodisko a sledoval, čo sa bude diať. Bolo to desivé. Všade sa ozýval krik, detský plač, na mieste pobehovali malé deti bez rodičov.

Francúzsko desí príbeh z kinového trháku: Hrozivá predpoveď útoku v Nice!

„Najskôr som si myslel, že je to len dopravná nehoda,“ povedal jeden uplakaný britský turista, ktorý sa vrátil z Nice. Až po chvíli si uvedomil, že kamionista vôbec nebrzdí a keby išlo o nehodu, nezrážal by zámerne toľko ľudí.

Svedectvo Slovenky, ktorá prežila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Ľudia sa schovávali za autami

V Nice bola vo štvrtok aj Slovenka Tereza Cerevenová. Tereza, ktorá žije v Londýne, tam trávila dovolenku so svojou rodinou. V snahe uniknúť smrti sa „ľudia schovávali za autami,“ doplnila 25-ročná žena pre britské médiá. „Mali sme neuveriteľné šťastie. Náš hotel bol na promenáde a dostali sme sa dovnútra práve vtedy, keď kamión začal svoju smrtiacu jazdu,“ opísala. Vzápätí sa ľudia začali valiť do hotela a rodina netušila, čo sa deje.

Počuli výstrely, všade bola panika. Ľudia ležali na ulici a iní sa ukrývali za autá. „Traja cudzinci sa ukryli v našej hotelovej izbe, desiatky ďalších prijali v iných miestnostiach či chodbách,“ dodala Slovenka, ktorá sa takisto spamätáva z traumatizujúcej situácie.

Svedectvo Slovenky, ktorá prežila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: Teroristický útokNice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu