Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dievčatko doma nakreslilo zvrátený obrázok na FOTO: Detail, z ktorého najviac mrazí

Deväťročné dieťa videlo úplne všetko. Zobraziť galériu (2)
Deväťročné dieťa videlo úplne všetko. (Zdroj: Twitter/Florent Peiffer)

NICE – Udalosti štvrtkovej noci v Nice otriasli celým svetom. Najviac však tými, ktorí ich videli na vlastné oči. Bola medzi nimi aj deväťročná dievčina, ktorá krátko po teroristickom útoku nakreslila, čo videla. Jej obrázok sa stal novým symbolom tragédie, ktorá o život pripravila desať detí a ďalšie desiatky, možno stovky detí doživotne traumatizovala.

Obrázok, ktorý sa šíri internetom, zachytáva besné vyčíňanie Mohammeda Lahouaieja Bouhlela, keď šoférujúc 19-tonový nákladiak, zrážal nevinných ľudí na promenáde v Nice ako kolky.

Nice prežíva najhoršie chvíle FOTO: Teroristický útok sa nemusel odohrať, keby...!

Dievčatko sa muselo pozerať na to, ako pred šialencom utekajú stovky zhrozených ľudí a ako desiatky z nich končia svoj život pod kolesami mohutného molocha. Najviac však mrazí pri jednom detaile obrázka – je na ňom nielen mŕtvy ležiaci na ulici, ale aj matka, ktorá pred sebou tlačí kočík v zúfalej snahe dostať sa preč z pekla. Obkolesujú ju ďalšie malé deti.

Dievčina videla na vlastné oči nielen smrť nevinných, ale aj to, ako policajti zneškodňovali pomocou streľby vraha. Na obrázku je tiež šípka k označeniu reštaurácie, kde zakreslila ľudí hľadajúcich bezpečné miesto. Obrázok zavesil na Twitter francúzsky reportér Florent Peiffer, odkiaľ sa rozšíril do celého sveta. Podľa francúzskych orgánov sa ešte päť zranených detí nachádza v kritickom stave.

Dievčatko doma nakreslilo zvrátený
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Florent Peiffer)

Viac o téme: Teroristický útokNice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu