Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Už je to tu, čaká nás najteplejší začiatok leta za 170 rokov! Teplotný boom príde už o pár dní

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

LONDÝN - Takéto silné slová meteorológovia ešte nepoužili. Odborníci upozorňujú na príchod rekordne horúcich jarných dní, aké sme za posledných 170 rokov nezažili. Teploty v Británii sa majú do konca mája vyšplhať až k 30 stupňom Celzia!

Už budúci týždeň má Británia zažiť najteplejšiu jar storočia. Teplotný útok nastane najbližší utorok a teploty sa budú až do konca mája dvíhať stále vyššie. Odborníci sa zhodujú, že takýto vývoj je predzvesťou enormne teplého leta, dokonca možno najteplejšieho leta za uplynulé desaťročia, uvádza The Sun.

Meteorológ prezradil, ako sa vyznať v oblakoch na FOTO: Počasie možno vyčítať aj z oblohy

Podľa prognostika Jamesa Maddena sa už v máji budeme potiť a slniť pri nadpriemerných teplotách. Ak sa vysoký tlak vzduchu nad Britániou udrží, Západ bude svedkom najteplejšej jari za posledných 172 rokov. „Je veľká šanca, že teploty by mohli presiahnuť úroveň 30 stupňov už na začiatku leta,“ spresnil Madden s tým, že sme na prahu nových teplotných rekordov.

Už je to tu,
Zobraziť galériu (3)

Predpoveď Maddena potvrdil aj Piers Corbyn. Británia sa pripravuje na ďalšiu etapu sucha a vysokých teplôt, ktoré pravdepodobne prekonajú aj rekordy z minulého storočia. Odborníci z meteorologického ústavu súčasne uviedli, že nadpriemerné teploty sa zrejme udržia až do konca júla v súvislosti s doznievajúcim oceánskym prúdením El Niňo, ktoré ovplyvňuje počasie na celom svete.

Už je to tu,
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: RekordJarPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu