Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Predpoveď počasia s nepríjemným prekvapením: Žiadne leto, v utorok príde teplotný šok!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Tento víkend bol pre mnohých rozprávkový, aspoň čo sa týka ideálneho počasia na výlety, grilovanie či rôzne iné aktivity pod slnečnou oblohou. Predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu na budúci týždeň však ukazuje aj malú nepríjemnú prestávku v nastúpenom trende. V utorok sa na väčšine územia budeme musieť pripraviť na výraznejší pokles teplôt spojený s búrkami a dažďom. Potom by však mala pomaličky opäť zavládnuť takmer letná pohoda.

Meteorológ prezradil, ako sa vyznať v oblakoch na FOTO: Počasie možno vyčítať aj z oblohy

V pondelok bude jasno až polooblačno, k večeru sa pri zväčšenej oblačnosti už vyskytnú na západe ojedinele prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 24 až 28, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši okolo 22 stupňov. Fúkať má juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou do 20 km/h, na juhozápade miestami okolo 25 km/h, pričom v nárazoch môže dosiahnuť až okolo 45 km/h.

V utorok nad Slovensko postúpi zvlnené frontálne rozhranie, ktorá sa cez deň prejaví na prevažne veľkej oblačnosti a na väčšine územia zavládne dážď, prehánky a ojedinele aj búrky. Najnižšia nočná sa bude pohybovať od 15 do 9 stupňov, tá najvyššia bude sklamaním najmä pre západ, kde vystúpi iba na 17 stupňov. Inde to bude 22, v južnej polovici východného Slovenska okolo 24 stupňov.

Predpoveď počasia s nepríjemným
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

Našťastie v stredu sa už vrtochy počasia trochu zmiernia, hoci stále bude polooblačno až oblačno, v noci spočiatku zamračené. Najmä na severe a východe sa môžu objaviť aj prehánky alebo dážď a ojedinele aj búrky. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 13 až 7, najvyššia denná dosiahne 19 až 24, na Orave, Liptove a na Spiši okolo 17 stupňov. Znepríjemňovať pobyt vonku nám má prevažne severný vietor s rýchlosťou 10 až 25 km/h, miestami v nárazoch s rýchlosťou do 55 km/h.

Vo štvrtok sa treba pripraviť na malú, miestami prechodne zväčšenú oblačnosť a ojedinele prehánky alebo búrky. Ortuť teplomera v noci bude ukazovať najmenej 12 až 6, cez deň najviac 23 až 27, na severe okolo 21 stupňov.

Predpoveď počasia s nepríjemným
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Podobné počasie nás podľa SHMÚ čaká aj na začiatku víkendu. V piatok bude taktiež len polooblačno až oblačno. V noci sa vyskytnú ojedinele, cez deň miestami, prehánky, výnimočne aj búrky. Nočná teplota klesne na 12 až 6, cez deň vystúpi na 21 až 27 stupňov. Sobota taktiež neprekvapí. Predpokladá sa malá, miestami prechodne zväčšená, oblačnosť a ojedinele prehánky. Najnižšia nočná teplota 13 až 7, najvyššia denná teplota 21 až 27 stupňov.

Viac o téme: PočasieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu