Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO O znetvorenom mužovi si ľudia myslia, že je boh: Narástol mu "chobot"

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

BARUIPUR - Kanai Das (42) žobre v uliciach Baruipuru, v západnom Bengálsku, a každý deň sa modlí za odpustenie po tom, čo sa narodil s tvárovou abnormalitou. Ráno odchádza na vlakovú stanicu, kde postáva na rohu a natŕča ruky v nádeji, že odstane almužnu. Trpezlivo čaká na štedrých cestujúcich, ktorí sa mu postarajú v prepočte o štyri eurá denne, z ktorých živí nielen seba, ale aj svoju adoptívnu matku. Ľudia ho kvôli jeho prevísajúcej koži považujú za reinkarnovaného boha Ganéša, ale on by bol radšej, keby sa mu konečne podarilo uzdraviť sa a našiel si normálnu prácu.

Dievča (21) vyrástlo bez tváre: Jej hlava vyzerá len ako masa zhrubnutej kože

Kanai trpí zriedkavým ochorením zvaným neurofibromatóza, ktoré mu znetvorilo tvár a spôsobilo, že mu koža ovísa až na hruď. Jeho pravé oko zmizlo vo vrstvách nadbytočného mäsa, pre ktoré nedokáže normálne hovoriť ani jesť a neustále potrebuje lieky na kožné zápaly. Jeho deformácia mu navyše nedovoľuje nájsť si poriadnu prácu. "Nechcem  žobrať, ale nemám žiadny iný spôsob, ako zarobiť peniaze a postarať sa o moju matku. Ľudia si myslia, že som boh, pretože mám chobot, ako on, ale nebolo to tak vždy. Spomínam si na časy, keď som videl na obe oči," hovorí nešťastný muž.

VIDEO O znetvorenom mužovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Keď sa narodil, mal iba zvláštnu hrču na hlave, ale odvtedy sa ochorenie natoľko zhoršilo, že vyzerá ako netvor. Bez peňazí na liečbu ho vlastná matka opustila a malý Kanai vyberal smetiaky na železničnej stanici, aby si aspoň trochu naplnil prázdny žalúdok. Jeho biedny životný údel však napokon dojal Bharati Royovú (73), ktorá ho zbadala pri nakupovaní v neďalekom obchode a hoci už mala šesť svojich detí, prichýlila aj jeho. Rodina síce rešpektovala jej rozhodnutie, ale odmietla sa o adoptovaného chlapca starať. Nikto sa ho nechcel dotknúť, ani mu pomôcť s kúpaním.

Dnes už ovdovená žena býva so synom v malej miestnosti a žije z peňazí, ktoré Kanai dostane. Bharati a jej zosnulý manžel sa snažili pre syna nájsť lekárske ošetrenie, ale zakaždým keď ho vzali k doktorovi, dozvedeli sa iba to, že jeho stav je nevyliečiteľný. Kanai však aj naďalej verí v zázraky a dúfa v operáciu, ktorá by mu vrátila normálnu tvár. "Modlím sa k bohu a žiadam ho o odpustenie. Môj život je veľmi bolestivý. Moje telo ma irituje, mám často pocit pálenia a svrbenia a musím užívať lieky, aby pleť upokojili. Aj keď podľa lekárov neexistuje liek, stále dúfam v zázrak. Chcem byť zdravý a viesť normálny život," dodal Kanai.

Viac o téme: NeurofibromatózaKanai Das
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu