Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Na breh jazera vyplavilo prazvláštnu kreatúru: Nevydarená mutácia krokodíla s delfínom

Čo to je?
Čo to je? (Zdroj: Facebook/ Ethan Tippa)

SYDNEY - S telom beznohého krokodíla a hlavou delfína vyzerá toto stvorenie skôr ako príšera zo stredovekej mytológie, než skutočné zviera. Zdochlina bola vyfotografovaná na brehu jazera Macquarie v austrálskom Novom Južnom Walese a Ethan Tipper, ktorý snímku zverejnil na sociálnej sieti, sa svojich známych pýtal, či ju vie niekto identifikovať.

VIDEO O znetvorenom mužovi si ľudia myslia, že je boh: Narástol mu "chobot"

Tvor má dlhé, štíhle telo so šupinami a chvostom, pripomínajúcim krokodíla bez nôh, hlavu podobnú delfínovi a tlamu plnú zubov ostrých ako britva. Záber rozdelil internetových užívateľov, pretože jedni sa domnievajú, že ide o rybu pôvodne žijúcu v tropických moriach, zatiaľ čo iní si myslia, že je to podvod vytvorený vo photoshope.

FOTO Na breh jazera
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/ Ethan Tippa)

Ale odborník z Austrálskeho múzea rýb Mark McGrouther sa pre Daily Mail Austrália vyjadril, že by mohlo ísť o úhora s latinským menom Muraenesox bagio, ktorý obýva hlboké vody na východnom pobreží Austrálie. Aj pre neho je to však unikát a domnieva sa, že ho chytil a odhodil rybár, ktorý zistil, že sa mu podarilo spraviť väčší úlovok, než o aký stál.

Tieto úhory sú známe tým, že sú schopné vďaka svojej sile a aktivite vážne poškodiť rybárske siete. Dorastajú do dĺžky až 1,8 metra a za potravou sa môžu vybrať až do hĺbky 100 metrov pod hladinou.

Viac o téme: JazeroMonštrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu