Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na tejto kráske je niečo divné: Je najsexi na svete, muži po nej túžia, ale má to háčik

Geminoid na výstave v Pekingu Zobraziť galériu (3)
Geminoid na výstave v Pekingu (Zdroj: youtube/usa news today)

PEKING - Mnohí muži by dali čokoľvek za to, aby takú ženu mohli mať doma. Nepotešíme ich, toto pôvabné stvorenie je totiž umelé a podľa jeho autorov aj nedokonalé. Na prvý pohľad mu však nič nechýba, veď uznajte.

Pozeráte sa na prototyp Android Geminoid F, humanoida, ktorého podoba na človeka je priam až desivá. Niet preto divu, že na Svetovej výstave robotov v čínskom Pekingu, ktorá sa konala tento týždeň, pútal najväčšiu pozornosť. Ľudia sa pri robotovi pristavovali, fotili a rozprávali sa s ním. Mnohí muži dokonca priznali, že je sexi a radi by takú ženu mali aj doma.

Na tejto kráske je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/usa news today)

Túto robotickú ženu vytvorilo Laboratórium Hiroshiho Ishigura na Univerzite v Osake. Už pred časom sa preslávila tým, že sa stala prvou androidovou filmovou hviezdou, keď sa objavila v japonskom filme Sayonara a roztavení jadrovej elektrárne. Jej realistický a atraktívny výzor bol pre danú rolu ako stvorený a androidka má vraj aj herecký talent.

Na tejto kráske je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/usa news today)

Paradoxne jej autori ale slovami chválami šetria. Kohei Ogawa, asistent profesora v laboratóriu uviedol, že ich žijúca bábika si ešte stále vyžaduje veľa práce a vylepšení. "Našim cieľom je pomocou tohto robota vytvoriť dokonalú umelú inteligenciu. Systém rozpoznávania hlasu dobre nefunguje, obzvlášť v takomto hlučnom prostredí. Musíme na tom ešte popracovať," vysvetlil.

Viac o téme: RobotUmelá inteligenciaAndroid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu