Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO, ktoré pobúrilo celý svet: Pracovníkov známej banky kvôli nemu vyhodili z práce

Nechutný žart bankárov Zobraziť galériu (2)
Nechutný žart bankárov (Zdroj: YouTube)

BIRMINGHAM - Na plecia zamestnancov banky HSBC sa zniesla obrovská vlna kritiky a znechutenia po tom, ako sa na webe objavilo video, na ktorom páchajú falošnú popravu v štýle Islamského štátu. Na tento naozaj nevydarený žart už doplatili - prišli o prácu.

Päť pracovníkov birminghamskej pobočky HSBC si vyrobilo hanbu pred celým svetom. Na nedávnom teambuildingu totiž natočilo odsúdeniahodné video inšpirované popravami, ktoré vykonávajú extrémisti Islamského štátu.

 

Spoveď bývalej modelky (46), ktorá bojuje proti Islamskému štátu: Nič vás nedokáže pripraviť na tie hrôzy

Na záberoch vidno piatich mužov oblečených v čiernych kombinézach a kuklách, ako sa smejú a stoja za čupiacim kolegom ázijského pôvodu odetom v oranžovej kombinéze a pomenovanom ako Saf Ahmed. Jeden z pomyselných teroristov kričí "Allahu Akbar", čite "Boh je veľký" a oháňa sa falošným nožom.

VIDEO, ktoré pobúrilo celý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Okamžite po tom, ako bolo video zverejnené na internete, sa strhla veľká vlna odporu a pohoršenia. Ľudia nechápu, ako si niekto môže robiť srandu z vraždenia nevinných ľudí. "Človek by predpokladal, že sú to vzdelaní jedinci. Ale oni zosmiešňovali popravu, akú robia členovia IS. Je to banda hlupákov, nič viac," okomentoval nechutný počin bankárov Ben Rose. "Sú to úplní tupci," pridal sa ďalší užívateľ. Šokovaná bola aj miestna poslankyňa za mesto Birmingham. "V čase, kedy robíme všetko pre to, aby sme vyriešili hrozbu IS, je podobné nevhodné a urážlivé správanie absolútne neprijateľné," vyhlásila Shabani Mahmoodová.

Previnilci už boli za svoj nemiestny prešľap aj potrestaní. Dostali výpoveď. "V žiadnom prípade nechceme ospravedlňovať toto šokujúce správanie. Odporné video bolo natočené bez nášho vedomia, počas súkromného večierku organizovanom firemným klientom. Nechceme, aby to malo negatívny vplyv na celý náš tím," uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení.

Žart teraz už bývalých zamestnancov HSBC je o to horší, že minulý rok džihádisti z IS popravili dvoch ich krajanov - britských humanitárnych pracovníkov Alana Henninga a Davida Hainesa. Počas popravy mali na sebe podobné oranžové overaly. Inkriminované video ja ďalším škandálom v histórii HSBC. Pred pár mesiacmi bola banka obvinená z toho, že pomáhala bohatým klientom vyhnúť sa daňovej povinnosti a taktiež mali medzi jej zákazníkov patriť obchodníci so zbraňami.

Viac o téme: Islamský štátHSBCFalošná poprava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu