Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Internetom koluje podozrivé VIDEO: Ukrajinskí hackeri tvrdia, že odhalili tajomstvo IS!

Video vraj objavili u kolegu amerického senátora!
Video vraj objavili u kolegu amerického senátora! (Zdroj: Youtube/Новости и Политика)

KYJEV- Hackeri z proruskej skupiny CyberBerkut zverejnili video popravy popravy zajatcov teroristického Islamského štátu, na ktorom však niečo podstatné nesedí. Už dlho sa špekulovalo, že videá džihádistov pripomínajú akčné trháky z dielne hollywoodskych filmárov a tentoraz hackeri tvrdia, že majú v rukách prevratný dôkaz.

Ak by video zverejnené ukrajinskými hackermi nebolo falzifikátom, mohlo by to znamenať, že videá Islamského štátu sú nakrúcané profesionálnym štábom v štúdiu. Hackeri tvrdia, že na video narazili v elektronickom zariadení blízkeho kolegu amerického senátora Johna McCaina, ktorý ho sprevádzal cestou na Ukrajinu, uvádza portál Veteranstoday.com.

VIDEO, ktoré pobúrilo celý svet: Pracovníkov známej banky kvôli nemu vyhodili z práce

„My, skupina CyberBerkut, máme k dispozícii súbor nepodceniteľného významu. Drahý senátor McCain, odporúčame vám, aby ste si so sebou nebrali tajné dokumenty na akúkoľvek cestu do zahraničia, a to najmä na Ukrajinu. Na jednom z prístrojov vášho kolegu sme našli niečo veľmi zaujímavé,“ uviedli vo svojom vyhlásení hackeri.

Video má zachytávať popravu zajatca Islamského štátu v oranžovej uniforme, pričom kat s nožom v ruke je, zdá sa, v skutočnosti iba hercom, ktorý reaguje na pokyny režiséra. To by vysvetľovalo, prečo boli väzni pred popravou takí neuveriteľne pokojní predtým, ako im teroristi nemilosrdne odrezali hlavy. Mnohí z užívateľov však video označili za podvrh. Nie je jasné, kde bolo zhotovené a jeho kvalita je príliš nízka na to, aby bolo dôveryhodné.  Navyše, odborníci sa na margo jeho autenticity doposiaľ nevyjadrili.

Viac o téme: HackeriISIslamský štátCyberBerkut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu