Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

NASA vyvracia najväčšie obavy, ale pripravuje tajné cvičenie: Kontroverzné proroctvo?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

WASHINGTON – Ešte včera svet písal o blížiacom sa asteroide, ktorý sa má zraziť so Zemou už v druhej polovici septembra. Na tieto správy okamžite zareagovala NASA, aby tvrdenia uviedla na pravú mieru. Neutajila však, že sa chystá na veľkú udalosť.

Úvahy o konci civilizácie medzi 22. a 28 septembrom 2015 sú podľa NASA dielom konšpirátov: „NASA nevie o žiadnom asteroide, kométe či objekte, ktorý by sa v súčasnej dobe mal dostať do kolízie so Zemou. Je len málo pravdepodobné, že najbližšie storočia udrie do Zeme nejaký veľký objekt.“

Slávny fyzik predpovedá zánik ľudskej rasy: Skončíme rovnako ako obyvatelia Marsu!

Obrovské armádne cvičenie

Udalosťou, ktorá inšpirovala konšpirátorov k myšlienkam na zrážku s asteroidom, má byť obrovské vojenské cvičenie „Jade Helm“, ktoré sa bude konať naprieč niekoľkými štátmi USA a zúčastní sa ho zhruba 1 200 vojakov, uvádza Mirror. Účel a podrobnosti cvičenia však nie sú známe a konšpirátori špekulujú, že by za ním mohla byť práve príprava na hroziaci zásah Zeme asteroidom. NASA sa podľa nich snaží cvičenie utajiť, pretože sa obáva verejných nepokojov a paniky.

Teória konšpirátorov pomkla k tvorivosti aj biblických apokalyptikov, ktorí predstavu o konci sveta doplnili o sedem nasledujúcich rokov temna. Už v roku 2011 kresťanský prorok Harold Camping vyhlasoval, že svet skončí 21. mája toho istého roku, „keď sa Ježiš vráti na Zem a spravodlivých vezme do neba.“ Keď sa tak ale nestalo a svet pokračoval ako obvykle, Camping bol v šoku. Potvrdí sa tento rok jeho proroctvo?

NASA vyvracia najväčšie obavy,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

 

Viac o téme: Asteroid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu