Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO novej výbavy Islamského štátu: Okoloidúci prepychovú šou vítali s nadšením!

(Zdroj: YouTube)

TRIPOLIS – Dlhodobo sa hovorí o tom, že Islamský štát je úplne novou formou teroristickej organizácie. Za marketing, ktorý využívajú, by sa nemusela hanbiť ani hollywoodska hviezda. Najnovšie video je skutočnou „lahôdkou“. Zatiaľ čo Západu sa z neho dvíha žalúdok, sympatizanti už možno plánujú, ako vyjadriť podporu „ich veci“.

Sme zvyknutí napríklad na prehliadky vojenského vybavenia, vyleštené vozidlá, zástupy vojakov v dokonalých uniformách s vlajkami alebo zbraňami. Zábery z takýchto udalostí sa vždy v televízii vysielajú s prestrihom na davy stojace pri barikádach, ako mávajú a kričia na slávu. Podobne pôsobí aj nové video, ktoré pridali radikáli.

Nové autá značky Toyota sú premaľované na čiernobielo, teda vo farbách Islamského štátu. V perfektnom usporiadaní prechádzajú líbyjskými ulicami. Zrazu prestrih na ženy a deti, ktoré na autá kývajú a smejú sa, teda akoby vyjadrujú podporu teroristickým aktivitám radikálnych islamistov. Zo všetkých doteraz zverejnených podobne zameraných materiálov práve snahu o navodenie dojmu, že domáce obyvateľstvo Islamský štát podporuje.

Zhruba 10 pickupov a niekoľko kusov Land Cruiserov muselo vyjsť teroristov pekne draho. Na Slovensku sa cena modelu Hilux pohybuje okolo 20-tisíc eur, terénny tátoš stojí aj 40-tisíc eur, samozrejme, závisí to od vybavenia auta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu