Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čísla, ktoré menia život: Vedci vypočítali magické vekové hranice, totálne vás prekvapia!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Nové prieskumy v oblasti životného štýlu dospeli k niekoľkým zaujímavým záverom. Dozviete sa, v ktorom veku sú muži zrelí na trvalý vzťah a založenie rodiny, ale aj to, kedy by ste sa mali vyhýbať alkoholu a držať diétu!

Kým sa z muža stane pravý chlap, trvá to 32 rokov! Takýto záver priniesla nová štúdia. Dôležitým míľnikom zrelosti u muža jekúpa domu a založenie rodiny. Keď Marcus Buck zo spoločnosti Dove Men + Care vykonával anketu o starostlivosti o pleť medzi mužmi, na základe svojich skúseností povedal: „Byť mužom nebolo nikdy doteraz také náročné a zároveň obohacujúce. Britskí muži balancujú medzi požiadavkou náročného pracovného a súkromného života.“

Spálňové tajomstvá

Ak si myslíte, že najviac sú ženy sexuálne vnímavé v dvadsiatke, mýlite sa! Najväčšiu radosť zo sexuálneho života dosahujú ženy až v tridsiatke! Z prieskumov, ktorá vykonávala zoznamka Singles247.com vyplynulo, že ženy dosahujú vrchol sexuálneho sebavedomia vo veku 31 rokov! Na rozdiel od žien, muži sa cítia byť v spálni najpresvedčivejší až ako 33-roční.

Miera atraktivity pre opačné pohlavie

Závery z prieskumu, ktorý vykonával televízny kanál QVS, hovoria, že priemerná Britka je najatraktívnejšia vo veku 31 rokov. V tomto veku majú ženy ešte stále mladistvú krásu, sú sebaisté a majú oveľa lepší zmysel pre vlastný štýl, ako ich mladšie kolegyne. U mužov je toto číslo o niečo vyššie. Najpríťažlivejší sú podľa žien ako 34-roční.

Čísla, ktoré menia život:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

Kríza stredného veku

Ak máte 43, začínate brať vitamíny a na Facebooku sa vraciate k svojim expartnerkám, môžete byť v kríze stredného veku. Štúdia Crownovej kliniky zistila, že muži začínajú v tomto veku trpieť pocitmi úzkosti a krízou dôvery. Ale ani ženy nie sú voči úzkosti imúnne. Kríza ich zasahuje vo veku 44 rokov.

Spoločenská popularita

Spoločensky najobľúbenejší sme okolo dvadsiatky. Vtedy získavame najviac kontaktov v škole či v práci. Získame až neuveriteľných 80 percent všetkých priateľstiev.

Diéta

Málokto si uvedomuje, že úspešnosť pri diéte môže súvisieť s vekom! Ideálnym vekom na diétu u mužov  je podľa stravovacej spoločnosti Forza 31, kým u žien 32. Vtedy dokážete najľahšie schudnúť. Ľudia okolo dvadsiatky sú totiž na diétu príliš zaneprázdnení a starším často chýba motivácia.

Existujú aj iné príčiny
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Najhoršia opica v živote

Ak máte 29 rokov, alkoholu sa radšej vyhýbajte! V tomto veku totiž trvá "opici", kým opustí vaše telo, takmer desať hodín! Ľudia v tomto veku zvyknú prerátať svoje možnosti a na párty sa zabávajú rovnako, ako keď mali 20.

Založenie rodiny

Mnohí ľudia si myslia, že ideálny vek na založenie rodiny je medzi 20 a 30, ale vedci z texaskej univerzity tvrdia, že je lepšie počkať na 34. Ženy, ktoré si na materstvo trošku počkajú, žijú vraj dlhšie a majú zdravšie deti. Profesor John Mirowski k výskumu povedal: „Žena, ktorá porodila vo veku 34 rokov, bude zo zdravotného hľadiska o 14 rokov mladšia, ako žena, ktorá porodila v 18.“

Vek spokojnosti

Väčšina ľudí dosahuje so sebou spokojnosť až vo veku 37 rokov, na prahu pred 40! V tomto veku sme už zakotvení v manželstve, máme za sebou kariérne úspechy a finančné zabezpečenie.

Ak chcete pevný a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Neviditeľnosť

Ženy v priemernom veku často tvrdia, že sú pre opačné pohlavie neviditeľné. Vtedy prestávajú dostávať od mužov obdivné pohľady. Paradoxne, muži majú tento pocit už oveľa skôr – neviditeľní sa podľa transplantačného centra Crownovej kliniky cítia byť už vo veku 37 rokov!

Vek šťastia

Prieskum Samsungu odhalil, že ľudia sa považujú za najšťastnejších až vo veku 58 rokov, keď dosiahnu rovnováhu medzi profesijným a súkromným životom. Vtedy trávia najviac času so svojou rodinou, vďaka čomu sú psychicky vyrovnanejší.

Finančná inteligencia

Vedci z Harvardu zistili, že naša schopnosť uskutočnňovať správne finančné rozhodnutia po 53. roku života klesá! Vo všeobecnosti začíname byť po 50 menej flexibilní.

Čísla, ktoré menia život:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Starostlivosť o seba

Podľa prieskumu zdravotníctva sa muži do veku 46 rokov sa snažia udržiavať vo forme a často siahajú po moderných doplnkoch, aby držali krok s dobou. Ale ženy si toto úsilie udržiavajú až do veku 59 rokov. Muži sa teda o seba prestávajú starať oveľa skôr ako ženy.

Staroba

Staroba – choroba. Alebo nie? Podľa vedcov dosahujú naše mentálne schopnosti maximum medzi 22. a 27. rokom života. Profesor Timothy Salthouse tvrdí, že s kognitívnym tréningom by sme nemali čakať na to, až bude neskoro!

Vďaka vedcom sa ľudia
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: photl.com)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu