Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najmocnejší sveta sa majú stretnúť v Británii: Výzva Bilderbergu, o čom rozhodne!

Bývalí účastníci Bilderbergu
Bývalí účastníci Bilderbergu (Zdroj: arcticcompass.blogspot.com)

BRATISLAVA - Každý rok sa na inom mieste na svete koná Konferencia Bilderberg, na ktorej sa stretávajú najmocnejší ľudia tohto sveta. Obsah týchto rokovaní je prísne tajný. Svet čoraz viac zaujíma, čo sa deje za zatvorenými dverami a najmä prečo o prominentnom klube vôbec neinformujú médiá.

Bilderberg sa koná pravidelne od roku 1954. Zúčastňuje sa ho 120 až 150 významných osobností predovšetkým zo Spojených štátov, západnej a strednej Európy. Ide o vplyvných ľudí z oblasti politiky, finančníctva, priemyslu či vzdelania. Konferencia sa tento rok presunie do mesta Watford v grófstve Hertfordshire na východe Anglicka.

Britský europoslanec Gerard Batten sa v tejto súvislosti pýta, dokedy ešte bude trvať embargo na informácie, ktoré na Bilderbergu každoročne odznievajú. "Na tomto samite sa stretávajú najmocnejší, najvplyvnejší a najbohatší ľudia sveta. Je pre mňa záhadou, že žiadne zo svetových médií sa ním od jeho vzniku nezaoberalo. Žijeme ale vo veku internetu, tak si myslím, že je načase, aby toto tajnostkárstvo skončilo," vyhlásil.

A Batten zašiel ešte ďalej. Kontaktoval najväčšie britské médiá a spýtal sa ich, či plánujú o tohtoročnej konferencii informovať a ak nie, prečo nie. Taktiež požiadal o vyjadrenie hertfordshirskú políciu. Zaujíma ho, aké bezpečnostné opatrenia chystá a z koho vrecka na to poputujú financie.

Členovia Bilderbergu pred časom ubezpečili verejnosť, že "žiadne zásadné rozhodnutia na svojich stretnutiach neprijímajú". Tieto slová však čiastočne vyvrátil dvojnásobný účastník klubu a bývalý generálny tajomník NATO Willy Claes. Priznal, že "od všetkých účastníkov sa očakáva, že rozhodnutia, na ktorých sa spoločne uzniesli, aplikujú aj do praxe". Prakticky tak potvrdil, že táto elitná organizácia rozhoduje o globálnej politike nedemokratickým, ba priam nelegálnym spôsobom.

V rozhovore pre jedno belgické rádio prezradil Claes aj čosi zo zákulisia Bilderbergu. Každý hosť má vraj na svoj príhovor vyčlenených desať minút, po ktorých uplynutí sa vyhotoví správa. Taktiež uviedol, že dvaja rovnakí účastníci nemôžu vedľa seba sedieť na viac, než jednej konferencii, aby sa dodržiavala pluralita názorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu