Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Globálna elita sa schádza v Británii: Na Bilderbergu 2013 prekvapivá výnimka

Bilderberg má mnoho odporcov
Bilderberg má mnoho odporcov

LONDÝN - Mimoriadne otvorené má byť tohtoročné zasadnutie takzvaného Bilderberského klubu, tajomnej "skupiny mocných", ktorá združuje politikov, priemyselníkov, šľachticov, bankárov a podnikateľov. Zástupcovia globálnej elity začínajú dnes popoludní svoju trojdňovú konferenciu vo Watforde neďaleko Londýna.

Bilderberské konferencie sa organizujú každoročne na rôznych miestach sveta už od roku 1954. Najmenej raz - v roku 2005 - sa rokovaní zúčastnil aj slovenský minister financií Ivan Mikloš. Zoznam osobností patriacich do klubu nie je stály a účastníci stretnutia vystupujú na fóre ako súkromné ​​osoby. Rokovania klubu sú prísne tajné.

Tento rok má byť ale výnimkou. Na nátlak novinárov a verejnej mienky organizátori stretnutia ohlásili ústupok - vôbec prvýkrát bude zriadené neoficiálne tlačové stredisko. Jeho personál, zložený vraj z dobrovoľníkov, má obsluhovať zástupy novinárov, bloggerov a antiglobalistov, ktorí do Watfordu mieria. Poslúžiť verejnosti majú aj prenosné záchody, stánky s občerstvením a verejná tribúna otvorená záujemcom k voľnej diskusii. V sobotu má doraziť do Watfordu aj jeden z najznámejších konšpirátorov David Icke. Na svojom blogu nedávno napísal, že má "dôkaz o tom, že výročné schôdzky diktujú svetovú politiku".

Bilderberský klub bol pomenovaný podľa hoteli Bilderberg v holandskom Oosterbeek, kde sa uskutočnila prvá konferencia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu