Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Medicína zlyhala: Žena (26) brala antikoncepciu a aj tak 5-krát otehotnela

Claire s partnerom Garethom a poslednými (zatiaľ) dvoma prírastkami
Claire s partnerom Garethom a poslednými (zatiaľ) dvoma prírastkami (Zdroj: radiorotanadelta.com)

RHYL - Britka Claire Ormrodová brala antikoncepciu v domnení, že ju ocháni pred nežiadúcim počatím. To sa ale prerátala. Hoci má iba 26 rokov, je už päťnásobnou matkou. Účinky hormonálnych prostriedkov tak u nej očividne nevyvolávajú želaný efekt.

Claire sa prvýkrát stala matkou pred siedmimi rokmi. Po dcérke Molly prišiel o rok neskôr na svet aj syn Jack, a to aj napriek tomu, že brala antikoncepciu a používala aj vnútromaternicové teliesko. O ďalšie dva roky medicína proti počatiu opäť zlyhala a narodil sa Charlie.

Krátko nato mladá Angličanka otehotnela po štvrtýkrát. Nastali však komplikácie a v šiestom mesiaci musela podstúpiť cisársky rez. Alice po narodení vážila len niečo málo cez pol kila a trpela mnohými závažnými zdravotnými problémami vrátane zlyhávania čriev a pľúc, srdcovej vady a roznymi infekciami. Do svojich desiatich mesiacov prekonala šesť infarktov a hrozilo jej poškodenie mozgu. Podľa lekárov by jej pomohol už iba zázrak. A ten sa aj stal. Tesne predtým, ako ju mali odpojiť od prístrojov, dievčatko začalo samo dýchať.

Medzitým Claire zistila, že je opäť v požehnanom stave, len necelé dva mesiace od posledného pôrodu. "Keď mi gynekológ oznámil, že som zase v tom, úplne ma to odrovnalo. Brala som tabletky, ale zjavne nezabrali. Gynekológ mi odporučil ísť na potrat, lebo tvrdil, že ďalšie tehotenstvo ma zabije. To som rázne odmietla," hovorí.

Aj Gareth sa narodil predčasne. Podobne ako Alice, však i on statočne bojuje o svoj život a podľa lekárov by sa mal čoskoro úplne uzdraviť. Keďže ho od jeho sestričky delí iba deväť mesiacov, je možné, že keď vyrastú, budú spolu chodiť do jednej triedy.

Claire v súčasnosti uvažuje, že podstúpi sterilizáciu. "Žiadne z mojich detí nebolo plánované, všetky som ich počala napriek tomu, že som vždy užívala nejakú formu antikoncepcie. Nadovšetko ich milujem, ale neviem si predstaviť, že by som mala ešte ďalšie dieťa," dodáva päťnásobná matka.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu