Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Blondínky prehrali boj o krásu: Mužom sa páčia viac brunety!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: my-take-on-fashion.fabsugar.com)

LONDÝN - Boj, ktorý medzi sebou ženy zvádzajú už celé stáročia, možno ukončili psychológovia z University of Westminster pomocou zaujímavého prieskumu. Do londýnskych podnikov poslali dievča zafarbené na blond, potom hnedo a nakoniec ryšavo. Tá istá figurantka v troch rôznych farbách vlasov zavítala do troch rôznych podnikov a psychológovia sledovali, ako sa k nej muži správajú.

V ďalšej časti výskumu potom muži z barov a klubov hodnotili fotografie rôznych dievčat.

Z analýzy jasne vyplynulo, že muži najčastejšie pristupovali k blondínkam, ktoré tiež najčastejšie oslovovali, zatiaľ čo pred brunetami sa hanbili. Tie ale hodnotili naopak ako najatraktívnejšie a najinteligentnejšie.

"V šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch, keď bola ideálom krásy Jackie Kennedyová, boli brunety ideálom ženskosti. Potom na konci sedemdesiatych a v osemdesiatych rokoch začali byť ideálom blondíny. Ale dnes tu máme istý odpor voči blondínkam a dominantná začala byť predstava, že blondína musí byť hlúpa," vysvetľuje doktor Viren Swami, prečo sú dnes všeobecne brunety predstaviteľkami krásy a inteligencie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu