Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Cesta sa prepadla, obrovský kráter pohltil auto

Jama má rozmery 40x30 metrov a je hlboká asi 20 metrov
Jama má rozmery 40x30 metrov a je hlboká asi 20 metrov

SUHL - Obrovská jama o rozmeroch 40 krát 30 metrov, hlboká odhadom 20 metrov, sa dnes v noci náhle otvorila na ceste, ktorá sa prepadla, v rezidenčnej štvrti približne 20.000-ového mestečka Schmalkalden v nemeckom Durínsku. V jame skončil jeden automobil a ďalší zostal visieť na jej hrane.

Políciu o tom informoval telefonicky jeden z miestnych obyvateľov okolo tretej hodiny rannej, keď počul hlasný zvuk. Súkromné domy po oboch stranách cesty zostali, ako zázrakom, stáť. Celkove 23 budov však museli evakuovať. Nik neutrpel zranenie. Príčina vzniku jamy nie je zatiaľ jasná.

V Nemecku majú skúsenosti so vznikom jám pri kolapse starých baní alebo v krasových oblastiach, kde voda vytvára dutiny. Hovorkyňa polície v neďalekom meste Suhl uviedla, že polícia odhaduje hĺbku jamy okolo 20 metrov, nik sa však neodvážil ísť až tesne na okraj, aby mohol nahliadnuť dnu. Major Thomas Kaminski povedal, že privolali vrtuľník, ktorý urobí letecké snímky a meranie.

Televízia N24 citovala iného hovorcu polície Freda Jaegera, podľa ktorého polícia preveruje spomienky niektorých obyvateľov, že pod ulicou sa za druhej svetovej vojny nachádzal protiletecký kryt. Mestečko Schmalkalden leží v strednom Nemecku, asi 120 kilometrov na severovýchod od Frankfurtu nad Mohanom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu