Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Robin Hoodovia kradnú potraviny, rozdávajú ich chudobným

SOLÚN - V Grécku už niekoľko mesiacov pôsobia novodobí Robin Hoodovia, ktorí supermarketom berú a chudobným rozdávajú. Skupinky mladých anarchistov tak reagujú na výrazný rast cien potravín.

Posledný nájazd na obchod s jedlom sa odohral včera napoludnie v meste Solún. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa polície uskutočnila lúpež skupina niekoľkých desiatok neozbrojených ľudí v čiernych kapucniach. Miestne mediá ich kvôli ich kurióznym kriminálnym aktivitám prekrstili podľa známej legendy o lúpežníkovi na Robinov Hoodov.

Berú len balenia cestovín, ryže a kartóny mlieka. Lup potom nechávajú uprostred ulice, aby si ho miestni obyvatelia mohli odniesť. "Nikdy neukradli peniaze a ani nikoho nezranili. Žiadajú ľudí, aby zostali v pokoji, ale používajú taktiku na oklamanie, kedy preskočia stôl s pokladňou," uviedli policajné úrady. "Keď zaútočia bez kapucní, tak sú ľudia prekvapení, že vidia väčšinou ženy."

Stúpajúce náklady na živobytie predbehli na pomyselnom rebríčku gréckych starostí nezamestnanosť. Inflácia sa v zemi pohybuje na desaťročnom maxime 4,9 percenta. Niektorý tovar ale zdražel omnoho viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu