Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž zadržiaval cestujúcich v autobuse ako rukojemníkov, dvoch postrelil: Brazílska polícia musela zasahovať!

Policajné hliadky pred autobusovou stanicou v Riu de Janeiro, kde podľa polície ozbrojený muž zranil dvoch ľudí a ďalších 17 vzal ako rukojemníkov. Zobraziť galériu (2)
Policajné hliadky pred autobusovou stanicou v Riu de Janeiro, kde podľa polície ozbrojený muž zranil dvoch ľudí a ďalších 17 vzal ako rukojemníkov. (Zdroj: SITA/AP Photo/Silvia Izquierdo)

RIO DE JANEIRO - Zločinec zadržiava 17 cestujúcich v autobuse v Riu de Janeiro ako rukojemníkov, najmenej dvoch ľudí postrelil. Na mieste s útočníkom vyjednáva elitný policajný tím, informovala v utorok brazílska polícia. Informujú o tom správy agentúr AP a AFP.

Dvoch postrelených ľudí hospitalizovali v neďalekej nemocnici, uviedla polícia vo vyhlásení. Motív jeho činu nie je známy. "Muž vytiahol zbraň, začal strieľať a vošiel do autobusu," povedal pre brazílsku televíziu svedok incidentu.

archívne video

V bratislavskom Ružinove sa malo strieľať, na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zábery odvysielané televíznou stanicou GloboNews ukazujú chaos na stanici Novo Rio v centre mesta, odkiaľ odchádzajú autobusy do všetkých regiónov Brazílie. V roku 2000 si rukojemnícka dráma v autobuse v Riu de Janeiro vyžiadala dvoch mŕtvych. Tento incident, ktorý niekoľko hodín vysielala aj v priamom prenose televízia, inšpiroval k nakrúteniu filmu Posledná zastávka 174 z roku 2008. V roku 2019 zasa polícia v Riu zastrelila útočníka po tom, čo niekoľko hodín zadržiaval rukojemníkov v inom autobuse.

Brazílska polícia dosiahla prepustenie ľudí zadržiavaných na stanici v Riu

Brazílska polícia vďaka vyjednávaniu dosiahla prepustenie všetkých 17 rukojemníkov, ktorých na autobusovej stanici v metropole Rio de Janeiro zajal zatiaľ neidentifikovaný ozbrojený muž. S odvolaním sa na policajné zdroje o tom v utorok informovala agentúra AP.

Motív páchateľovho konania je zatiaľ nejasný, uviedol policajný dôstojník Marco Andrade pre televízny spravodajský kanál GloboNews. V autobuse boli podľa neho deti i starší ľudia. K incidentu došlo v blízkosti autobusu odstaveného v termináli São Cristóvão v centre Ria de Janeiro. Autobus sa mal vydať na cestu do susedného brazílskeho štátu Minas Gerais.

Policajné hliadky pred autobusovou stanicou v Riu de Janeiro, kde podľa polície ozbrojený muž zranil dvoch ľudí a ďalších 17 vzal ako rukojemníkov.
Zobraziť galériu (2)
Policajné hliadky pred autobusovou stanicou v Riu de Janeiro, kde podľa polície ozbrojený muž zranil dvoch ľudí a ďalších 17 vzal ako rukojemníkov.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Silvia Izquierdo)

Kvôli rukojemníckej dráme na stanici uviazli tisíce cestujúcich. Podľa AP medzi nimi vypukla panika, keď sa z okolia autobusu, do ktorého prenikol ozbrojený muž a v ktorom boli zadržiavaní rukojemníci, ozvala streľba. Jedného z dvoch ľudí zranených útočníkom museli previezť do nemocnice, doplnila AP.

Viac o téme: DopravaRukojemníciZraneníZločinecPolícia BrazíliaRio de JaneiroAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu