Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri požiari vo Valencii zahynuli najmenej štyria ľudia, po ďalších sa pátra

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Alberto Saiz)

MADRID - Najmenej štyria ľudia zahynuli pri požiari, ktorý vo štvrtok zachvátil viacpodlažný bytový komplex vo Valencii na juhovýchode Španielska. S odvolaním sa na záchranárov o tom dnes informovala agentúra AFP. Najmenej 14 ľudí bolo zranených, ďalších 19 ľudí sa nezvestných, napísal denník El País. Zatiaľ nie je jasné, čo požiar spôsobilo.

"Môžeme potvrdiť, že sú na mieste štyria mŕtvi," povedal novinárom zástupca riaditeľa regionálneho odboru pre mimoriadne udalosti Jorge Suárez Torres. Úrady podľa neho pracujú s rodinami nezvestných, aby zistili, kde sa nachádzali v čase, keď budovu zachvátili plamene. Podľa španielskych médií telá mŕtvych pomohli nájsť drony. Hasiči môžu kvôli vysokým teplotám pracovať iba mimo budovy, dodal Suárez.

Pri požiari vo Valencii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alberto Saiz)

Lekári ošetrili 14 ľudí vrátane sedemročného dieťaťa s rôznymi stupňami zranenia, 12 ľudí previezli do nemocníc. Šesť z nich sú hasiči.Požiar prepukol vo štvrtok okolo 17.30 h a plamene živené silným vetrom rýchlo, zhruba za pol hodiny zachvátili celú 14-podlažnú budovu. Zhorela aj priľahlá druhá časť bytového komplexu, vystavaného v roku 2008, ktorá má 12 poschodí. Oheň sa rozhorel na siedmom poschodí. Podľa El País je v dome 138 bytov, ktoré mohlo obývať až 450 ľudí.

Viac o téme: ŠpanielskoPožiarValenciaObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu