Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V prímorskom letovisku horel bytový dom: Vyžiadal si tri obete, ide o druhý požiar v tejto oblasti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ALICANTE - Traja ľudia v noci na dnes zahynuli pri požiari budovy neďaleko prímorského letoviska Alicante na juhovýchode Španielska. Ďalších 15 je zranených, informoval list El País. Ide o druhý požiar bytového domu v oblasti Valencie za posledné dva týždne.

Oznámenie o požiari v bytovom komplexe v prímorskom meste Villajoyosa záchranné zložky dostali krátko po druhej hodine rannej. Príčina ohňa zatiaľ nie je známa, plamene dostali hasiči pod kontrolu.

archívne video

Na hrádzi v Bratislave zhorel bufet (Zdroj: tip čitateľa)

Traja ľudia, dvaja dospelí a dieťa, podľa predbežných informácií obyvatelia rovnakého bytu na 11. poschodí, pri požiari zahynuli. El País s odvolaním sa na svoje zdroje píše, že išlo o staršiu ženu a jej syna a vnuka. Ďalších 14 ľudí muselo byť z domu evakuovaných po tom, ako sa nadýchali dymu, a ošetrenie lekárov vyhľadal aj policajt, ktorý na mieste zasahoval.

Mesto Villajoyosa (či La Vila Joiosa vo valencijčine) sa nachádza na stredomorskom pobreží medzi Valenciou a Alicante. Práve vo Valencii sa 22. februára rozpútal jeden z najtragickejších požiarov v Európe za poslednú dekádu. Oheň prepukol v 14-poschodovom bytovom komplexe a aj kvôli silnému vetru plamene čoskoro zachvátili celú budovu so 138 bytmi. Podľa španielskych úradov si incident vyžiadal desať obetí a niekoľko zranených.

Viac o téme: PožiarTragédiaObeteZraneníŠpanielskoAlicante
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu