Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Škandál v spravodajskej televízii: Moderátorka v živom vysielaní ukázala do kamery prostredník

Moderátorka ukázala do kamery prostredník.
Moderátorka ukázala do kamery prostredník. (Zdroj: X/BBC, screenshot)

LONDÝN - Moderátorka spravodajstva BBC sa ospravedlnila po tom, čo bola prichytená, ako ukázala prostredník do kamery naživo, keď sa začínali hlavné správy.

Na záberoch vidno odpočítavanie do začiatku správ. Tesne po ňom sa objavila na malú chvíľku moderátorka Maryam Moshiri (46) so zdvihnutým prostredníkom a úsmevom na tvári. Svoju chybu si samozrejme ihneď uvedomila a ruku okamžite dala dole. Potom začala čítať titulky o britskom expremiérovi Borisovi Johnsonovi.

archívne video

Vysielanie ruskej televízie, kde hovoria o namierení rakety na Bratislavu (Zdroj: TheKremlynYap/Polícia SR)

Dnes ráno sa ospravedlnila na sociálnych sieťach, kde uviedla, že si „neuvedomila“, že tento moment bude zachytený kamerami, a dodala: „...prepáčte, ak som niekoho urazila alebo nahnevala."

V jej vyhlásení na sieti X sa ďalej píše: "Bol to súkromný žart s tímom a je mi veľmi ľúto, že sa dostal do vysielania! Nebolo to mojím zámerom, aby sa to stalo a ospravedlňujem sa, ak som niekoho urazila alebo nahnevala. "

Aj ďalej si sype popol na hlavu: "Bol to hlúpy vtip, ktorý bol určený pre malý počet mojich kamarátov.“ Faux pas sa stalo v stredu o 12:00 britského času na medzinárodnom kanáli BBC News, takže ho mohol vidieť celý svet.

Pani Moshiri strávila dlhé obdobie ako moderátorka ekonomických správ BBC a robila rozhovory s niektorými z najvýznamnými osobnosťami vrátane Jeffa Bezosa. 

Ďalší trapas

Nie je to prvý príklad moderátorov, ktorí ukázali vulgárne gesto na BBC News, pričom korporácia bola nútená ospravedlniť sa po tom, čo meteorológ Tomasz Schafernaker urobil rovnaké hrubé gesto. 

V roku 2010 sa pán Schafernaker chystal na predpoveď počasia, keď moderátor správ Simon McCoy vyslovil ľahkovážnu poznámku. "Teraz budeme mať predpoveď počasia za minútu a bude samozrejme 100 percent presná a poskytne všetky podrobnosti, ktoré si len želáte," povedal McCoy. "Práve som videl Toma Schafernakera, ako sa na to pripravuje."

V presvedčení, že je mimo kamier, bolo vidieť, že pán Schafernaker dvíha prostredník na McCoya. Schafernaker si okamžite uvedomil svoju chybu a presunul si ruku na tvár, aby gesto zamaskoval a zdanlivo predstieral, že sa poškrabal na brade.

Viac o téme: ModerátorkaProstredníkBBCMaryam Moshiri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu