Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Faeserová varovala pred zvýšeným rizikom teroristických útokov v Nemecku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová upozornila na zvýšené riziko teroristických útokov v Nemecku v reakcii na vojnu v Pásme Gazy. Uviedla to pre štvrtkové vydanie médií skupiny Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). Informuje správa agentúry DPA.

 Nová nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová
Zobraziť galériu (2)
Nová nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová  (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

"Islamistické teroristické organizácie, ale aj jednotliví islamistickí páchatelia vždy predstavujú značné nebezpečenstvo," povedala Faeserová. Vojna v Gaze má podľa nej priamy vplyv na bezpečnostnú situáciu v Nemecku.

archívne video

8 kontajnerov s naftou a plynom na varenie bolo prevezených z Egypta do organizácií humanitárnej pomoci OSN v Gaze (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

"V uplynulých týždňoch sme proti islamistickej scéne podnikli dôsledné kroky, pretože pozorne sledujeme pozmenenú situáciu v oblasti hrozieb," dodala. Nemecká federálna kriminálna polícia zakázala iba na platforme Telegram približne 170 účtov, ktoré šírili "odpornú antisemitskú a islamistickú propagandu", priblížila ministerka.

V nemeckých spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko a Brandenbursko policajti v utorok zadržali dvoch mladíkov, ktorí údajne plánovali útok v Nemecku. Dvojica mala hovoriť o útoku na "neveriacich" a za možné ciele označila synagógu a vianočné trhy, napísala agentúra DPA s odvolaním sa na svoje zdroje. Nemecká spravodajská služba v stredu upozornila na zvýšené riziko teroristických útokov voči židom a Izraelčanom ako aj proti "Západu" v dôsledku konfliktu v Gaze.

Viac o téme: útok GazaTerorizmusNancy Faeserová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu