Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nemecko začína s kontrolami na hraniciach s Českom: Týkať sa budú aj diaľnic

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

BERLÍN - Nemecko spustí dočasné stacionárne kontroly na hranici s Českom ešte dnes večer, okrem iného na diaľnici z Prahy do Drážďan. Dnes to povedal hovorca spolkovej polície z riaditeľstva v saskej Pirne, podľa ktorého môžu kontroly začať každým okamihom. Hovorca tiež uviedol, že polícia práve dokončuje potrebné prípravy.

archívne video


Policajné kontroly na hraničnom priechode s Maďarskom Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

"S kontrolami začneme ešte dnes," povedal hovorca. "Sme uprostred príprav na zriadenie príslušných kontrol. Začať môžu bezprostredne, "uviedol.Obnovenie kontrol, ktoré budú zatiaľ trvať desať dní s možným dvojmesačným predĺžením, dnes oznámila spolková ministerka vnútra Nancy Faeserová. Tá uviedla, že kontroly budú pružne reagovať na aktuálnu situáciu na hraniciach.

Nemecko začína s kontrolami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Vodiči musia minimálne dnes počítať s kontrolami na diaľnici A17, ktorá v Sasku nadväzuje na českú diaľnicu D8 spájajúcu Prahu s Drážďanmi. "Kontroly budú na prvom parkovisku za (krušnohorskými) tunelmi," povedal policajný hovorca o odpočívadle Breitenau. Faeserová vo vyhlásení uviedla, že Nemecko sa bude usilovať o to, aby kontroly mali čo najmenší vplyv na bežný život a cezhraničnú dopravu. Napriek tomu je podľa nemeckej polície potrebné pri cestách do Nemecka počítať s meškaniami.

Viac o téme: HraniceČeskoKontrolyNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu