Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Apokalypsa v krajine! Tajfún zničil všetko, čo mu prišlo do cesty: Hlásia jednu obeť a 304 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/NASA Worldview, Earth Observing System Data and Information System (EOSDIS) via AP)

TCHAJ-PEJ - Jedna osoba zahynula a 304 ďalších utrpelo zranenia pri vyčíňaní tajfúnu Koinu, ktorý sa vo štvrtok prehnal juhom Taiwanu. Informuje agentúra Reuters. Koinu (v preklade z japončiny šteňa) zasiahol juh Taiwanu ako tajfún štvrtej kategórie. Postupne však v Taiwanskom prielive zoslabol a mieril k čínskemu pobrežiu.

Najsilnejší dážď postihol hornaté a riedko osídlené oblasti okresu Pching-tung na juhu a okresy Tchaj-tung a Chua-lien na východnom pobreží Taiwanu. Tajfún zasiahol aj druhé najväčšie taiwanské mesto Kao-siung. Tajfún napáchal škody aj na Orchidejovom ostrove, ktorý je súčasťou Taiwanu a leží juhovýchodne od hlavného ostrova. Meteorologická stanica tam v stredu večer miestneho času nemerala vietor s rýchlosťou 342,7 kilometra za hodinu. Podľa agentúry AP ide o najsilnejší vietor zaznamenaný na Taiwane.

Mnoho miest na ostrove vyhlásilo pre tajfún deň voľna, metropoly Tchaj-pej sa to však netýkalo. Silno pršať má najmä na juhu a východe ostrova až do piatka.Dve hlavné taiwanské letecké spoločnosti UNI Air a Mandarin Airlines zrušili väčšinu letov plánovaných na štvrtok, pozastavená bola aj trajektová doprava. Podľa taiwanského ministerstva dopravy bolo zrušených 46 medzinárodných letov.

Viac o téme: ObeťTajfúnZraneniaTaiwan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu