Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Otec je hrdý na syna, ktorý zmlátil muža obvineného z pálenia Koránu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Čečenský vodca Ramzan Kadyrov v pondelok uviedol, že je hrdý na svojho mladistvého syna Adama, ktorý zmlátil väzneného muža obvineného z pálenia Koránu. Informuje o tom správa z agentúry Reuters.

Kadyrov na platforme Telegram zverejnil video, na ktorom mladík v kaki oblečení udiera a kope muža krčiaceho sa na stoličke. Následne ho zvalí na zem a udrie ho po hlave. Čečenský vodca napísal, že video zverejnil, aby vyvrátil akékoľvek pochybnosti o tom, či sa incident, o ktorom sa prvýkrát písalo minulý mesiac, skutočne odohral.   

Archívne video: Bitka Robeta Kaliňáka a Igora Matoviča

Bitka Robeta Kaliňáka a Igora Matoviča (Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti)
     

"Zbil ho a urobil správnu vec... Bez preháňania, áno, som hrdý na Adamov čin," uviedol Kadyrov. Svojho syna si váži za to, že si osvojil "ideály cti, dôstojnosti a obrany svojho náboženstva". Väznený Nikita Žuravel sa na útok sťažoval ruskej ombudsmanke Tatiane Moskaľkovovej. Tá v auguste uviedla, že záležitosť postúpila svojmu čečenskému kolegovi.

Kadyrov (46) sa stal vodcom Čečenskej republiky od roku 2007 po svojom otcovi Achmatovi, ktorý zahynul pri bombovom útoku. Je blízkym spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý štedro financuje obnovu prevažne moslimského Čečenska. Tento región značne spustošili dve vojny po rozpade Sovietskeho zväzu. 

Čečenský vodca venuje čoraz väčšiu publicitu svojim trom dospievajúcim synom. Minulý rok povedal, že ich posiela bojovať za Rusko vo vojne na Ukrajine, rozsah ich zapojenia do akejkoľvek bojovej operácie však nie je známy. Najstarší syn Achmat sa v marci objavil na fotografii s Putinom v Kremli, čo vyvolalo špekulácie, že ho pripravujú ako nástupcu otca.        

O Kadyrovovom zdravotnom stave sa už mesiace špekuluje. Hovorca ukrajinskej vojenskej rozviedky Andrij Jusov nedávno uviedol, že je vážne chorý a jeho stav je kritický. Prominentný ruský novinár Alexej Venediktov neskôr napísal, že čečenský vodca sa na klinike v Moskve podrobuje dialýze po zlyhaní obličiek.

Kadyrov minulý týždeň na Telegrame uviedol, že sa cíti dobre. Návštevu jednej z moskovských nemocníc odôvodnil tým, že bol pozrieť svojho chorého uja. V marci tohto roka uviedol, že sa podrobil množstvu lekárskych testov a je "absolútne zdravý".

Viac o téme: HrdýZmlátilRamzan KadyrovOtecBitkaSynAdam KadyrovPálenie Koránu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu