Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Syn čečenského vodcu Kadyrova Adam (16): Stal sa šéfom ochranky! Otec ho vychválil za brutálnu bitku

Adam Kadyrov a Ramzan Kadyrov Zobraziť galériu (2)
Adam Kadyrov a Ramzan Kadyrov (Zdroj: Twitter/@nexta_tv)

GROZNYJ - Adam Kadyrov, dospievajúci syn čečenského autoritárskeho vodcu Ramzana Kadyrova, sa stal šéfom útvaru pre zabezpečenie bezpečnosti hlavy tejto autonómnej ruskej republiky. Informuje o tom Rádio Sloboda na svojej internetovej stránke s odvolaním sa na čečenského ministra informácií a tlače Achmeda Dudajeva a Adama Delimchanova, poslanca ruskej Štátnej dumy.

archívne video

Video čečenského vojaka, ktoré je úplne na smiech (Zdroj: Facebook/Служба безпеки України )

Dudajev uviedol, že Adamovi Kadyrovovi "úprimne gratuluje k vymenovaniu do dôležitej pozície v bezpečnostnej službe hlavy Čečenskej republiky". Adam Kadyrov, ktorý tento mesiac oslávi 16. narodeniny, sa v septembri dostal do centra pozornosti, keď jeho otec na sociálnej sieti telegram zverejnil video, na ktorom mladík bil a kopal väzňa odsúdeného za spálenie koránu.

Ramzan Kadyrov, spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, vtedy uviedol, že je na Adama hrdý a že si váži toho, že získal "dospelé ideály cti, dôstojnosti a obrany svojho náboženstva". Avšak agentúra Reuters píše, že správanie mladíka vyvolalo tiež kritiku, ktorá zaznievala napríklad od prokremeľských zástancov tvrdej línie. Adam Kadyrov pred mesiacom dostal vyznamenanie Hrdina Čečenskej republiky, neskôr dostal tiež druhý najvyšší rád Tatárstanu "za významný prínos pre posilnenie medzietnického a medzináboženského mieru a súladu".

Ramzan Kadyrov
Zobraziť galériu (2)
Ramzan Kadyrov  (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Podľa Rádia Svoboda sa povráva, že čečenské vedenie sa obrátilo na mnohé kaukazské republiky, aby Kadyrova podporili, ale vedenie dvoch republík mu odmietlo udeliť ocenenie. Politickí analytici naznačujú, že Ramzan Kadyrov vyznamenaním a povýšením Adama do štátnych funkcií ho prezentuje ako svojho možného nástupcu na poste čečenského vodcu. Štyridsaťsedemročný Kadyrov vládne Čečensku tvrdou rukou, odkedy sa v roku 2007 stal prezidentom. Putin mu poskytol štedré finančné prostriedky na obnovu prevažne moslimského regiónu, ktorý bol po rozpade Sovietskeho zväzu zničený počas dvoch vojen, keď sa snažil vymaniť spod kontroly Moskvy.

Viac o téme: ČečenskoRamzan KadyrovAdama Kadyrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu