Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bitka v parlamente: VIDEO Poslanci dostali pre ďalšiu potýčku zákaz vstupu, budú zasadať online!

Potýčka v albánskom parlamente donútila zasadať poslancov online
Potýčka v albánskom parlamente donútila zasadať poslancov online (Zdroj: Twitter/@MalbasicPetar)

TIRANA – Rastúce napätie v rokovacej sále podnietilo albánsky parlament, aby presunul zasadnutia z osobných stretnutí na online zasadnutia. Donútila ich k tomu fyzická potýčka medzi opozičnými a koaličnými poslancami, ku ktorej prišlo pred dvomi dňami.

Po fyzickom strete došlo k prerušeniu parlamentnej schôdze. Príčinou útoku malo byť neprijatie návrhu na zriadenie šiestich parlamentných vyšetrovacích komisií a zákaz pre šiestich opozičných poslancov zúčastňovať sa na schôdzach, ktorý navrhol šéf parlamentu, informuje balkaninsight.com.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) pred rokovaním vlády k aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Napätie sa zopakovalo aj v stredu, keď sa šéf opozičného poslaneckého klubu Demokratickej strany Gazmend Bardhi pokúsil vstúpiť do miestnosti, kde zasadalo predsedníctvo parlamentu. Tomu následne zakázali vstup na stretnutie. Z videozáznamu je vidieť, ako sa háda so šéfkou parlamentu Linditou Nikolla.

V reakcii na to parlament oznámil, že plánované zasadnutie parlamentnej komisie sa presúva do online formy. Poslanecký klub opozičnej Demokratickej strany proti rozhodnutiu protestoval a uviedol, že tento typ schôdze je možné uskutočniť iba v prípade núdze. Potýčky boli postúpené špeciálnej prokuratúre a koaliční socialisti vyhlásili, že násilné trestné činy nebudú tolerovať a podali trestné oznámenie.

Viac o téme: KoalíciaOpozíciaBitka v bareAlbánskoAlbánsky parlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu