Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šokujúca smrť za volantom: Vodič sledoval navigáciu, zrútil sa z rozbitého mosta

Auto sa zrútilo zo šesťmetrovej výšky.
Auto sa zrútilo zo šesťmetrovej výšky. (Zdroj: X/Joe Bruno)

CHARLOTTE - Rodina v Severnej Karolíne zažalovala technologického giganta po tom, čo ich otec zomrel preto, že nasledoval pokyny na Mapách Google.

Technologický gigant Google bol zažalovaný rodinou muža, ktorý zomrel po páde zo zničeného mosta. Jej manžel postupoval podľa pokynov navigačnej služby Google Maps, povedala vdova Alicia Paxsonová. Spoločnosť bola informovaná, že most v americkom štáte Severná Karolína sa zrútil, no nepodarilo sa jej aktualizovať navigačný systém.

archívne video

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

Philip Paxson, predajca zdravotníckych pomôcok a otec dvoch detí, sa utopil 30. septembra 2022 po tom, čo jeho Jeep spadol do rieky v meste Hickory. Vyplýva to zo žaloby podanej v utorok na vrchnom súde okresu Wake. Paxson išiel cez neznámu oblasť na ceste domov z oslavy deviatych narodenín svojej dcéry, keď ho Mapy Google údajne nasmerovali cez most, ktorý sa pred deviatimi rokmi zrútil a nikdy ho neopravili. Alicia Paxson povedala, že nedokáže pochopiť, "ako tí, ktorí sú zodpovední za pokyny GPS a most, mohli konať s tak malým ohľadom na ľudský život."

Polícia, ktorá našla telo Philipa Paxsona v jeho ponorenom aute, uviedla, že pozdĺž cesty vedúcej k rieke nie sú žiadne zábrany ani výstražné značky. Podľa žaloby Paxson prešiel cez okraj a zrútil sa z výšky viac ako šesť metrov. Niekoľko používateľov informovalo Mapy Google o kolapse v posledných rokoch a požiadali spoločnosť, aby aktualizovala informácie o svojej trase, píše sa v žalobe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu