Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mimoriadne tragická nehoda: Osemdesiatsedemročnú dôchodkyňu zachytila električka, vodič pokračoval v jazde!

(Zdroj: Facebook-Policie ČR)

OLOMOUC - V Olomouci vo štvrtok popoludní usmrtila osemdesiatsedemročnú seniorku idúca električka. Tragická udalosť sa stala po tom, čo ženu pri vystupovaní zachytili dvere a vozidlo sa rozbehlo.

Prípad polícia vyšetruje pre podozrenie z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti, informovala dnes pre ČTK policajná hovorkyňa Miluša Zajacová. Zástupcovia Dopravného podniku mesta Olomouca (DPMO) okolnosti nehody nechceli komentovať s tým, že čakajú na výsledky vyšetrovania polície.

Prokurátor Šurek tvrdí, že dvaja obžalovaní v príprave vraždy Volzovej sa priznali (Zdroj: TASR/Hercegh, Kotian)

Nehoda sa stala po 14:00 na Wolkerovej ulici pri Výstavisku Flora. "Podľa prvotných informácií 87-ročná seniorka vystupovala z druhého vozidla električky a pritom ju zachytili dvere za dolnú končatinu. Električka sa vzápätí rozbehla, žena padla a došlo ku kontaktu s električkou, ktorá ju žiaľ usmrtila," uviedla policajná hovorkyňa. U vodiča električky bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom.

Vedenie dopravného podniku v Olomouci v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou prejavilo hlbokú ľútosť nad úmrtím cestujúceho. "Udalosť je vo vyšetrovaní Polície ČR, do ukončenia vyšetrovania a stanovenia príčin tejto tragickej nehody nemôžeme, aj pre nedostatok informácií, udalosť viac komentovať," povedal ČTK predseda predstavenstva podniku Jaroslav Michalík. V Olomouci ide o mimoriadne tragickú udalosť. Naposledy polícia vyšetrovala smrť v olomouckej mestskej hromadnej doprave vlani v máji, keď zomrela na následky zranení v jednom z autobusov sedemdesiatdeväťročná cestujúca.

Viac o téme: ElektričkaDôchodkyňaTragická nehodaOlomouc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu