Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Festival, aký Slovensko ešte nemalo: Film, hudba a toto na inej akcii NENÁJDETE! A aha, KTO je za tým

(Zdroj: June Film Fest)

BRATISLAVA - Kultúry a umenia nikdy nie je dosť. A najmä v súčasnosti. Práve táto myšlienka sa stala jedným z kľúčových dôvodov vzniku nového filmového festivalu.

Riaditeľom a producentom festivalu June Film Fest je Dano Dangl, ktorého zámer je jasný: „Vznikla idea, prečo sa nepokúsiť zrealizovať kinematografické podujatie príťažlivé aj pre obyčajných “smrteľníkov“ a bežných fanúšikov kina. A tak vznikol nápad uskutočniť festival, ktorý snáď osloví širokú divácku skupinu, ale aj kultúrnych či hudobných nadšencov, jednoducho, každého kto má chuť sa baviť, či už v kinosále alebo mimo nej.“

V čom je nový a zaujímavý koncept festivalu, ozrejmuje jeho programový riaditeľ Peter Nágel: "Dobré alebo pozoruhodné filmy sa objavujú permanentne. Len ich treba objaviť. Som rád, že sa nám podarilo získať do programu tituly, ktoré sú nielen kinematograficky cenné, ale aj divácky príťažlivé. Dať príležitosť originálnym debutom a zároveň ukázať vzorku diváckych hitov v krajine pôvodu môže byť nielen prekvapujúca, ale aj inšpiratívna pozvánka pre priaznivcov vážnejšieho filmového umenia, ale aj fanúšikov ľahších žánrov."

Ďalšie dôvody vzniku pripravovaného festivalu priblížil aj tretí zo zakladateľov podujatia Michal Ruttkay, výkonný riaditeľ JuFF: „Chceme vyzliecť filmové zážitky z konvencie „art“ a nič iné. Pretvoríme ušľachtilú „vznešenú nudu“ na 5-dňovú filmovo-zážitkovú párty, ktorá pritiahne do trnavských kín, divadla aj klubových priestorov nielen miestnych, ale mnohých ďalších párty pôžitkárov filmu z celého Slovenska. Každý, kto vníma film ako dennú psychohygienu, podporenú vitamínom zábavy, môže vidieť, zažiť a užiť „Veľkú nádheru“ v inšpirujúcej Trnave. Najlepší vláčik v júni sa bude žiť a tancovať tam!“

Festival, aký Slovensko ešte nemalo: Film, hudba a toto na inej akcii NENÁJDETE! A aha, KTO je za tým (Zdroj: NL/TH)

JuFF pripravuje aj ďalšie tzv. oddychové sprievodné aktivity - divadelné predstavenie, zábavnú talk-show alebo koncerty známych umelcov slovenskej a českej hudobnej scény. Priamo v centre mesta sa uskutoční veľký koncert obľúbenej skupiny IMT Smile. Len špeciálne pre JuFF spoja svoj vtip a intelekt aj českí a slovenskí protagonisti zo známej televíznej Partičky. Vstupenky na ich predstavenie si môžete zakúpiť na Predpredaj.sk.  Záver každého festivalového dňa obstará rôzno-štýlová klubová hudba, ktorú si návštevníci festivalu užijú v kulisách obľúbeného Nu Spirite, keďže ten sa pri tejto príležitosti presunie priamo do Trnavy.

Okrem P. Nágela, D. Dangla a M. Ruttkaya je dôležitou persónou v iniciovaní a realizácii pripravovaného kultúrno-spoločenského podujatia aj Martin Frimmer, obchodný a marketingový riaditeľ. Premiérová filmová slávnosť sa bude konať od 5. do 9. júna v Trnave.

Viac o téme: FestivalRuttkayNágelDanglFilmyJune Film FestFrimmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu