Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Talianska prokuratúra vyšetruje frontmana skupiny Placebo pre urážky premiérky Meloniovej

Giorgia Meloniová
Giorgia Meloniová (Zdroj: SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert))

RÍM - Frontmana britskej alternatívnej hudobnej skupiny Placebo vyšetruje talianska prokuratúra za to, že počas svojho nedávneho koncertu nazval taliansku premiérku Giorgiu Meloniovú "rasistkou" a "fašistkou". Informujú o tom v utorok talianske médiá, z ktorých správ cituje agentúra AFP.

K incidentu došlo na minulotýždňovom koncerte Placebo na festivale Sonic Park v Stupinigi pri Turíne. Päťdesiatročný frontman a spevák skupiny Brian Molko začal z pódia urážať Meloniovú. V taliančine ju krikom počastoval prívlastkami ako "fašistka" či "rasistka", pričom fanúšikovia jeho prejav zachytili a videá následne začali šíriť na sociálnych sieťach.

Prokuratúra v Turíne dosiaľ začatie vyšetrovania oficiálne nepotvrdila. V súlade s talianskymi zákonmi je však ktokoľvek, kto "verejne hanobí republiku" vrátane členov vlády, parlamentu, armády či súdov, trestateľný pokutou v rozmedzí 1000 až 5000 eur. AFP dodáva, že 46-ročná premiérka Meloniová stojí na čele najpravicovejšej talianskej vlády od konca druhej svetovej vojny.

Viac o téme: UrážkyPlaceboGiorgia Meloniová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu