Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovská tragédia na oslavách maturít: Dievča prepadlo cez sklenenú kupolu a zabilo sa

Nešťastie sa stalo v hoteli Estrel v berlínskej štvrti Neukölln.
Nešťastie sa stalo v hoteli Estrel v berlínskej štvrti Neukölln. (Zdroj: Google Streetview)

BERLÍN - Ďalší zmarený mladý život. Keď sa 17-ročná Berlínčanka chystala osláviť svoju pripravenosť na vstup na univerzitu, prepadla sklenenou kupolou hotela a zomrela. Po boku mala aj priateľa, ten akoby zázrakom prežil a dokonca sa ani vážne nezranil.

V Nemecku každoročne začiatkom leta oslavuje mnoho absolventov stredných škôl svoje maturity. Táto oslava sa pre 17-ročnú Berlínčanku skončila smrťou. V pondelok večer prepadla cez plexisklovú kupolu v berlínskej štvrti Neukölln a zraneniam neskôr v nemocnici podľahla. Mladá žena mala po boku aj priateľa, ktorý spadol spolu s ňou a zranil sa. Jeho pád bol však zrejme spomalený a nehodu prežil, píše 20min.ch.

Slovenskí záchranári uviazli v kolóne. Nemohli zapnúť majáky ani sirénu

Chlapec spadol na vrecia na odpadky

Ako presne k pádu došlo, zatiaľ nie je definitívne objasnené, uviedla policajná hovorkyňa. Úrady však predpokladajú, že dvaja maturanti vyliezli na sklenenú kupolu hotela. Tá zrejme nevydržala záťaž a obidvaja spadli. Chlapecc mal viac šťastia, dopadol na smetné vrecia a to mu zachránilo život. Dokonca neutrpel ani vážne zranenia, iba ľahšie.

Dievča po páde oživovali a urýchlene previezli do nemocnice. Tam však mohli lekára už iba skonštatovať jej smrť. Bohužiaľ, zranenia, ktoré pri páde utrpela, boli nezlučiteľné so životom.

Viac o téme: OslavyPádDievčaúmrtieMaturity
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu